Top 15 najbolj instagramabilnih lokacij v okolici Blejskega jezera

Z vzponom družbenih medijev se je pojavil nov trend obiskovanja tako imenovanih instagramabilnih lokacij, kjer lahko posnamete čudovito fotografijo in jo delite na družabnih omrežjih. Na eni strani je motivacija za obisku tovrstnih destinacij ta, da boste zagotovo zbrali številne všečke ter komentarje prijateljev in sledilcev. Hkrati pa vam obiskane lokacije omogočajo uživanje v čudoviti pokrajini in ustvarjanje trajnih spominov.

Ravno Bled z okolico je ena tistih destinacij, kjer priložnosti za osupljive fotografije ne zmanjka. Poglejte naš seznam najboljših instagramabilnih lokacij v okolici Blejskega jezera.

 

1. Ojstrica

 

Ojstrica Bled© Jošt Gantar

Vzpon na Ojstrico vas bo nagradil z dih jemajočimi razgledi na okoliško pokrajino. Od slikovitega jezerskega okolja do vrtoglavih višin alpskih vrhov – imeli boste neskončno možnosti za ustvarjanje čudovitih fotografij. Na vrhu vas pričaka tudi romantična klopca s pogledom na panoramo Blejskega jezera ter grajske pečine, na vrhu katere kraljuje Blejski grad. Ne glede na to, ali ste izkušen fotograf ali preprosto iščete lep kraj za selfije, je Ojstrica vsekakor vredna obiska.

 

2. Mala Osojnica

 

Bled Jost Gantar© Jošt Gantar

Razlogov, zakaj je Mala Osojnica na Bledu instagramabilna lokacija, je veliko. Edinstvena kombinacija gora, jezer in gozdov vam ponudi obilo čudovitih motivov in razgledov, ki jih zlepa ne boste pozabili. Do vrha vas loči približno 45 minut hoje po strmi gozdni poti, nagrada za vloženi trud pa je zagotovljena.

 

 

3. Velika Osojnica

 

Velika Osojnica Bled© Lucija Odar

Priporočamo, da se z Male Osojnice odpravite še na 20 minut oddaljeno Veliko Osojnico, kjer se vam ponudi priložnost, da tudi sami ustvarite ene najbolj znanih panoramskih posnetkov Bleda.

Z Velike Osojnice lahko namreč daleč naokrog objamete slikovito alpsko pokrajino in številne znamenitosti, ki jih ponuja Bled z okolico. Na vrhu vas pričaka tudi klopca ljubezni, s katere lahko ustvarite kultne fotografije, ki nikogar ne bodo pustile ravnodušnega.

 

4. Stan

 

Stan Bled© Anja Kikelj

Hrib Stan sicer ni tako množično prepoznaven, saj je bolj priljubljen med domačini, vsekakor pa je to ena od instagramabilnih lokacij, ki je ne gre izpustiti. Do vrha se z blejske železniške postaje odpravite na 30-minutno pot v smeri proti Veliki Zaki, po premagani razdalji pa vas na vrhu pričaka prostrani pogled na razgibano blejsko pokrajino. Vaše sledilce bo zagotovo zanimalo, kje ste ujeli tako izvirne in krasne fotografije.

 

5. Srce ob jezeru

 

Srce ob jezeru Bled© Jošt Gantar

Srce ob Blejskem jezeru se nahaja na pomolu pri startni hišici pod promenado. Je ena od priljubljenih fotografskih točk, ki je bila postavljena leta 2014. Od tedaj so ob njej nastale številne čudovite fotografije zaljubljenih parov, družin in prijateljev, ki vas lahko vedno spomnijo na lepe trenutke, preživete na Bledu.

 

6. Straža

 

Straža Bled© Jošt Gantar

Straža je priljubljena izletniška točka za vse ljubitelje adrenalina in športa, saj tu poleti obratuje 520 metrov dolga proga za poletno sankanje. Za piko na i poskrbijo izjemni razgledi na bližnjo in daljno okolico, zato je Straža prava izbira za ustvarjanje instragramabilnih fotografij v vseh letnih časih.

 

7. Blejski grad

 

Bled grad Jost Gantar© Jošt Gantar

Blejski grad je fotogeničen ne glede na to, od kod ga fotografirate. Stoji na vrhu hriba s čudovitim razgledom na okoliško pokrajino. Je lepo ohranjen, skrbno vzdrževan, z lepim grajskim vrtom in mirnimi sprehajalnimi potmi, kjer na vsakem ovinku najdete priložnost za ustvarjanje izvirnih fotografij. Ne glede na to, ali iščete mogočen razgled, želite ujeti utrip zgodovine ali samo obiskati čudovit kraj za sprostitev, je Blejski grad vsekakor vreden ogleda.

 

8. Blejski otok

 

Bled otok Jost Gantar© Jošt Gantar

Malo je tako lepih krajev na svetu, kot je Blejski otok. Ne glede na to, da je eden najbolj priljubljenih motivov na številnih razglednicah in slikah z destinacije Bled, vam vedno in ob vsakem vremenu ponuja priložnost, da ustvarite novo izvirno fotografijo s svojim pečatom. Otok se nahaja sredi velikega jezera, obdan z gorami. Voda je kristalno čista, sončni zahodi pa preprosto osupljivi. Poleg tega je na otoku cerkvica, ki z impresivnim stopniščem samo še doda svoj čar.

 

9. Čoln na jezeru

 

Lesen čoln pletna na Blejskem jezeru Jost Gantar© Jošt Gantar

Kadar koli obiščete Blejsko jezero, ne morete spregledati tradicionalnih lesenih čolnov, imenovanih pletne. Izdelujejo jih domačini, že od daleč pa jih prepoznate po pisani platneni strehi, ki ščiti pred soncem in drugimi vremenskimi vplivi. Pletna je popoln motiv, ki ga lahko ujamete v zgovorno fotografijo. Vse pletne so poimenovane z ženskimi imeni, zato preverite, če med njimi najdete tudi katero s svojim imenom oziroma imenom svoje drage.

 

10. Terasa hotelov ali restavracij s pogledom na Blejsko jezero

 

Zajtrk na terasi hotela Triglav s pogledom na Blejsko jezero Imre Krenn© Imre Krenn

Terasa hotela s pogledom na Blejsko jezero je idealen kraj za uživanje v sončnem dnevu ali romantičnem večeru. Pokrajina je vedno znova osupljiva, priložnosti za fotografiranje pa neskončne. Ne glede na to, ali uživate v obroku s prijatelji ali se prepuščate lepemu razgledu, vam bo katera od teras hotelov s pogledom na jezero, ki jih na Bledu ne manjka, zagotovo pomagala ustvariti trajne spomine.

 

11. Soteska Vintgar

 

Vintgar Vlak čez sotesko© Miro Zalokar

Če iščete osupljivo lokacijo, ki bi jo dodali med svoje ujete zaklade na Instragramu, ne iščite dlje od soteske Vintgar. To naravno čudo je oblikovala reka Radovna in po soteski se lahko sprehodite po utrjenih poteh in preko lesenih mostov, ki odstirajo neverjetne razglede na deročo vodo spodaj. Pešpot se zaključi z mogočnim 13-metrskim rečnim slapom Šum, ki je že sam po sebi popolna instagramabilna lokacija. Ne pozabite se odpraviti do točke, od koder lahko slap fotografirate tudi od spodaj. S svojo dramatično pokrajino in enostavno dostopnostjo ni čudno, da je soteska Vintgar ena najbolj priljubljenih in fotogeničnih slovenskih turističnih znamenitosti.

 

12. Cerkev sv. Katarine na Homu

 

Zasip Katarina Jost Gantar© Jošt Gantar

Cerkev sv. Katarine na Homu vas bo očarala že ob prvem pogledu. Idilična cerkev, ki sameva na vrhu hriba, v ozadju razkriva čudovite razglede na Bled z Blejskim gradom, pogled pa sega preko Ljubljanske kotline vse do Krvavca. Cerkev je obdana s kamnito ograjo in iz vsakega zornega kota ponuja novo priložnost za živahno fotografijo.

 

13. Talež

 

Talez Ribno Bled Anja Smit© Anja Šmit

Planina Talež vas popelje na ne prezahtevno, a raznoliko in zanimivo 45-minutno pot do lovske koče na vrhu. Ob koncu poti boste nagrajeni z mogočnimi razgledi na slikovite Karavanke, pogled pa seže tudi do Blejskega jezera, ki si ga lahko ogledate in ga slikate s čisto drugačne perspektive, kot ste ga vajeni.

 

14. Kupljenik

 

Vas Kupljenik Jost Gantar© Jošt Gantar

Kupljenik bi lahko opisali kot očarljivo vasico, ki vas popelje v neke starodavne čase. V jedru vasi se nahaja tudi romarska cerkev sv. Štefana, kjer še sedaj vsako leto na Štefanovo, 26. decembra, obudijo staro tradicijo žegnanja konj, ki se ga lahko udeležite in ustvarite nepozabne spomine. Ne glede na to, kdaj Kupljenik obiščete, boste zagotovo zadovoljni z instagramabilnimi fotografijami, ki jih boste lahko ustvarili.

 

15. Galetovec

 

Galetovec Bohinjska Bela© TD Bohinjska Bela

Galetovec je eden od najbolj razglednih vrhov v blejski občini in vsekakor skriti dragulj, ki je kot nalašč za ljubitelje Instagrama. Ugnezden je sredi slikovitih gora in obdan s krasnimi razgledi, ki se odstirajo z vsakim korakom. Na Galetovec se lahko odpravite z Bohinjske Bele iz Spodnje vasi čez Slamnike ali s Podklanca, vsaka pot pa vam bo postregla z nekoliko drugačno izkušnjo.

 

Ne glede na to, katero izmed instagramabilnih lokacij boste izbrali, ne pozabite uživati na poti in pri ustvarjanju spominov, ki jih boste do konca življenja nosili s seboj.

Nina Krajnc

Nina Krajnc

Moja strast je ustvarjanje vsebin, ki pritegnejo bralce in jim nudijo dodano vrednost. Besede imajo moč, da gradijo nove svetove. Vsak dan znova sem hvaležna, da sem lahko del ustvarjanja zgodb in vsebin, ki odstirajo nove poti.