Obiščite Bled z vašim psom

Bled s psom© Jošt Gantar

Za najbolj pestre izlete na Bledu in v slikoviti okolici na doživetje s seboj pripeljite svojega ljubljenčka.

Bled ponuja veliko možnosti za sprehode po naravi z vašim štirinožnim prijateljem. Za nemoteno raziskovanje vas in ostalih obiskovalcev pa naj bo vaš pes pri tem ves čas na povodcu in pod nadzorom. Ob sprehajalnih poteh se nahaja več košev z vrečkami za pasje iztrebke, lastniki psov pa so vabljeni, da jih uporabijo.

S svojim kosmatincem se lahko podate po najbolj priljubljeni sprehajalni poti okoli jezera in skozi sotesko Vintgar. Prav tako se lahko s psom podate na Blejski grad, pri tem pa lahko vaš ljubljenček raziskuje vse zunanje površine gradu.

Psi so dobrodošli tudi na Blejskem otoku, kamor se lahko zapeljete s pletno, saj ob soglasju ostalih potnikov vaš pes lahko potuje z vami. Na otoku lahko z ljubljenčkom raziščete vse zunanje objekte, se po poti sprehodite okoli otoka in si na terasi Potičnice privoščite okusno potico.

V poletnem času se v Kavarni Park lahko s pasjim sladoledom posladkajo tudi kosmatinci, v nekaterih kavarnah in restavracijah po Bledu pa kužkom postrežejo s posodo z vodo, da se lahko odžejajo.  

Med sprehajanjem se vaš ljubljenček lahko osveži v jezeru, vendar le zunaj uradnih kopališč.

S psom se v Infocentru Triglavska roža Bled lahko sprehodite po fotografski razstavi čudovitih podob Gorenjske in Triglavskega narodnega parka, kjer morda dobite navdih za vaš naslednji izlet.

Avtobusni prevozniki žal ne sprejemajo psov. Kot ročno prtljago lahko na avtobus vzamete manjše živali, ki morajo biti v kletki ali košari, tako da ne motijo ostalih potnikov. Dodatne informacije za prevažanje ljubljenčkov z javnim potniškim prometom najdete na spletni strani https://arriva.si/podpora-potnikom/pogosta-vprasanja/.

Nekateri blejski taksiji sprejmejo pasje potnike, najbolje je, da ob naročilu taksija zaprosite za živalim prijazen taksi. 

Zdravstveno pomoč za svojega ljubljenčka lahko poiščete v Lescah, 6 kilometrov stran od Bleda, v najbližji veterinarski ambulanti, ki ima tudi svojo trgovino za male živali. Za urgentne primere izven delovnega časa ambulante pokličite na dežurno številko: 051 645 409.

V primeru, da si želite na izlet, na katerega s seboj ne morete vzeti svojega ljubljenčka, ga lahko pustite v hotelu za pse v Kranju, kjer bo zanj dobro poskrbljeno. Za urejeno dlako in celotno nego vašega kužka pa bodo poskrbeli v pasjem salonu Zlata Kost na Bledu.

 

Hišnim ljubljenčkom prijazne nastanitve

Na Bledu imate na izbiro več nastanitev, ki sprejemajo hišne ljubljenčke. Priporočamo vam, da psa ne puščate samega v sobi.

 

Gostinski obrati, prijazni hišnim ljubljenčkom