Kaj početi na Bledu v dežju?

Bled dez Jost Gantar© Jošt Gantar

Ne dovolite, da vam dež uniči vaš obisk Bleda. Izkušnjo si popestrite z aktivnostmi, ki so možne tudi v slabšem vremenu. Naj vam bodo spodnji predlogi v pomoč pri odkrivanju deževnega, a še vedno nepozabnega Bleda.

Oglejte si Blejski grad in muzej o zgodovini Bleda ter gradu. Blejski grad je po pisnih virih najstarejši grad na Slovenskem, nadvse zanimiv za obisk pa je že zaradi samega razgleda, ki je izjemen tako v soncu kot v dežju. V muzeju so razstavljene pomembne najdbe širšega območja Bleda, ob katerih se lahko poučite o zgodovini narave in ljudi s tega predela Slovenije.

Zgodovina Bled grad jesenske Jost Gantar© Jošt Gantar

V primeru rahlega dežja pletne še vedno vozijo na Blejski otok. Če močno dežuje, pa se do otoka popeljite z linijskim prevozom. Tam si v Potičnici privoščite tradicionalno slovensko potico in pozvonite na zvonček želja.

Če vas dež ne moti preveč in ste primerno oblečeni ter obuti, se vseeno lahko sprehodite okoli Blejskega jezera. Po poti poslušajte zvok dežja, ki pada na vaš dežnik in v jezero. Uživali boste lahko v samoti, saj ob deževnih dneh običajno zunaj ni veliko ljudi. V primeru, da je soteska Vintgar odprta, se lahko skozi njo sprehodite tudi v dežju, le pazite, da vam ne spodrsne na spolzkih tleh.

V toplejši polovici leta okoli jezera tudi v dežju vozi pokrit turistični vlakec, tako da vas ob vožnji ne bo zmočilo.

Uživajte v ponudbi vodnega programa v enem od notranjih bazenov na Bledu. Ogrejte se v savnah ali pa si privoščite sprostitveno masažo v enem od velnes centrov.

Bled velnes Jost Gantar© Jošt Gantar

Okusite Bled in Slovenijo! V eni od blejskih restavracij ali gostiln poskusite odlično hrano ali pa izberite eno izmed številnih ponujenih degustacij. Za sladico pa ne pozabite na slavno blejsko kremno rezino.

V Infocentru Triglavska roža Bled si oglejte zanimivo razstavo o Gorenjski in Triglavskem narodnem parku. Oglejte si še ostale aktualne razstave, kot je na primer razstava Čudežne zverinice.

Odkrijte mir v cerkvi sv. Martina, ki je bila zgrajena v neogotskem slogu v začetku 20. stoletja in si oglejte čudovite freske.

Sv Martin Bled© Jošt Gantar

Radi rešujete uganke? Kaj pa pod časovnim pritiskom? V sobi pobega The Game na Bledu se vživite v vlogo detektiva in se poskusite rešiti iz zaklenjene sobe s pomočjo namigov.

Za vašo rekreacijo lahko poskrbite na squash igrišču v Hotelu Kompas.

Od oktobra do začetka marca se lahko v terminih rekreacijskega drsanja drsate na velikem drsališču v Športni dvorani Bled.

Bled drsanje Jost Gantar© Jošt Gantar

Odpravite se po nakupih v številnih trgovinicah v centru Bleda in si izberite spominek za domov.

Obiščite katero izmed galerij na Bledu in se poglobite v domačo in tudi tujo sodobno umetnost.

V koledarju dogodkov preverite, če se na ta dan odvija kakšen poseben dogodek na Bledu. 

Raziščite okolico Bleda. Nedaleč stran ležijo srednjeveška mesta z ohranjenimi mestnimi jedri Radovljica, Tržič, Kranj in Škofja Loka. V Radovljici lahko obiščete muzej čebelarstva ali lectarsko delavnico in si okrasite svoje lectovo srce. V Bohinju lahko slabo vreme prevedrite v vodnem parku ali nekaterih muzejih, v Mojstrani boste našli Slovenski planinski muzej, na Jesenicah pa si lahko ogledate muzeje, povezane z železarstvom. Odpravite se v prestolnico Slovenije, Ljubljano, ali pa se odpeljite do katere izmed jam – najbolj znani sta Postojnska jama in Škocjanske jame.

postojnska jama iztok medja© Iztok Medja, Postojnska jama d.d. Postojna, www.slovenia.info