Drsanje

Na ledu izkusite zimski čar Bleda.

V zimskem času športi na ledu predstavljajo odlično rekreacijo, na Bledu pa imajo dolgoletno tradicijo. Kegljanje, hokej in drsanje so športi, ki so svoje začetke doživeli na zaledenelem jezeru. Dandanes se drsanje na jezeru zaradi varnosti odsvetuje, zato pa je dobro poskrbljeno za drsanje na urejenih ledenih površinah.

 

 

Športna dvorana Bled

Ledena dvorana v centru Bleda je večnamenska dvorana, v kateri se odvijajo športi na ledu. Tam potekajo treningi hokeja, umetnostnega drsanja, kegljanja na ledu in broomballa. Rekreativni drsalci si lahko v športni dvorani sposodijo drsalke in se prosto drsajo v okviru določenih terminov od oktobra do marca. Občasno se ob petkih dvorana preobrazi v disco stilu ter s svetlobnimi laser efekti in glasbo iz sedemdesetih let drsalce popelje nazaj v času.

Blejsko drsališče z razgledom

Na Terasi Kavarne Park pozimi vsako leto zaživi ''Blejsko drsališče z razgledom''. Romantično drsališče s pogledom na Blejsko jezero in otok je v zimskih mesecih odprto vsak dan in nudi izposojo drsalk. Na drsališču se skozi cel teden odvija bogat animacijski program, ki doživetje na drsalkah popestri za udeležence vseh starosti. Otroci se po ledeni ploskvi lahko podijo s pisanimi maskotami, odrasli pa se zavrtijo v ritmih salse ali moderne glasbe.