Varstvo osebnih podatkov

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov (DPO)

Skladno s 7. točko 37. člena Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Uradni list Evropske unije, L, št. 119/1 z dne 4. 5. 2016, str. 1-88) ter 44. členom  Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) vas obveščamo, da je Javni zavod Turizem Bled za pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov imenovala  podjetje Virtuo d.o.o., Prušnikova ulica 4, 1000 Ljubljana, ki je dosegljivo na elektronskem naslovu .

 

Politika varstva osebnih podatkov

Politika varstva osebnih podatkov.pdf

 

Evidenca dejavnosti obdelav osebnih podatkov 

Evidenca dejavnosti obdelav osebnih podatkov.pdf

 

Pravice posameznikov pri upravljanju osebnih podatkov

Pravice posameznikov pri upravljanju osebnih podatkov.pdf

 

Prijava na e-novice

Za prijavo na e-novice podjetje Javni zavod TURIZEM BLED zbira vaše sledeče podatke: e-naslov, ime in priimek. Upravitelj podatkov Javni zavod TURIZEM BLED zbira vaše osebne podatke izključno v primeru, da ste mu jih prostovoljno posredovali ob prijavi na e-novice.

Z vpisom vašega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Javni zavod TURIZEM BLED obveščalo o novostih v ponudbi, popustih, akcijskih in posebnih ugodnostih ter aktualnih nagradnih igrah.

Po vpisu elektronskega naslova za prejemanje e-novic boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo le-tega in aktivacijo soglasja boste do preklica prijavljeni na e-novice podjetja Javni zavod TURIZEM BLED.

Vaši osebni podatki za prijavo na e-novice bodo uporabljeni le za namen oziroma namene, za katere ste dali svoje soglasje. Vaših osebnih podatkov podjetje Javni zavod TURIZEM BLED v nobenem primeru ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo nepooblaščenim tretjim osebam brez vaše privolitve.

 

Preklic soglasja

Svoje soglasje za uporabo in upravljanje z vašimi osebnimi podatki lahko kadarkoli prekličete na enak način, kot ga ste ga podali. Za preklic soglasja v prijavni obrazec na spletni strani ponovno vpišete svoj prijavni elektronski naslov in nanj prejmete potrditveno sporočilo. S potrditvijo prijavnega elektronskega naslova bo aktiviran preklic soglasja.

 

Odjava

Kadarkoli lahko pisno na elektronski naslov ali s klikom na gumb ODJAVA v e-novicah zahtevate od upravljavca osebnih podatkov trajno ali začasno prepoved uporabe vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja.

 

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadarkoli preko spodnjega kontaktnega obrazca izbere in pošlje ustrezen zahtevek za dostop do osebnih podatkov, ki jih upravljavec o njem zbira in obdeluje, za popravek osebnih podatkov, izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki, ugovor k obdelavi osebnih podatkov ali za prenosljivost osebnih podatkov. Spletni uporabniki se lahko v primeru kršitve njihovih pravic pri zbiranju, obdelavi in hrambi osebnih podatkov kadarkoli pritožijo informacijskemu pooblaščencu in so tudi upravičeni do pravnih sredstev ter odškodnine in odgovornosti v primeru neukrepanja nadzornega organa.

 

Varovanje podatkov

Upravljavec Javni zavod TURIZEM BLED spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi k najvišji stopnji varstva osebnih podatkov. Zato smo zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

Osebne podatke bo podjetje Javni zavod TURIZEM BLED skrbno varovalo ter preprečevalo njihove morebitne zlorabe. Vaši osebni podatki bodo uporabljeni samo za namen oziroma za namene, za katere ste podali svoje strinjanje, z uporabniškim imenom in geslom zavarovan dostop do njih pa imajo zgolj pooblaščene osebe upravitelja osebnih podatkov, ki so zavezane k skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki v skladu z veljavno evropsko zakonodajo.

Kakršnakoli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu www.bled.si lahko naslovite na elektronski naslov .

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Javni zavod TURIZEM BLED, Ljubljanska cesta 27, 4260 Bled. 

 

Nazadnje posodobljeno 20.11.2023, Bled