Nasveti za družinski oddih na Bledu z okolico

Najboljše dogodivščine so tiste, ki jih preživimo skupaj kot družina.

Bled zimske aktivnosti za družine© Jošt Gantar

Na Straži se ponujajo številne aktivnosti, ki se jih lahko udeležite kot družina. V toplejših mesecih se lahko vozite s poletnimi sankami. Prav tako se lahko odločite za obisk Fun Parka Zaka, ki je največji trampolinski park v Sloveniji in obiskovalcem ponuja 700 m2 površin z interaktivnimi vsebinami. 

Poleti je za kopanje priljubljena postojanka naravno Grajsko kopališče z več ograjenimi bazeni z jezersko vodo in toboganoma.

Grajsko kopališče Bled Jost Gantar© Jošt Gantar, Infrastruktura Bled

Odkrijte zanimive aktivnosti, ki jih nudijo na Blejskem gradu. V grajski tiskarni lahko po starodavnih metodah natisnete svoj papir, v grajskem čebelnjaku pa se lahko posladkate z različnimi vrstami lokalnega medu.

S turističnim vlakcem ali s kočijo s konjsko vprego se popeljite okoli Blejskega jezera in opazujete ptice, ki preletavajo okolico.

Na otok se odpeljite s tradicionalno pletno, z linijskim lesenim čolnom ali pa najemite čoln in do otoka odveslajte kar sami.

Bled jesen čoln na jezeru Jost Gantar© Jošt Gantar

Na otoku pozvonite na znameniti zvonček in si nekaj zaželite. Povzpnite se na cerkveni zvonik, kjer lahko občudujete čudovit razgled na alpsko pokrajino ter si vsakih 15 minut ogledate, kako deluje mehanizem velike nihajne stolpne ure.

Če z otroki radi preživljate počitnice aktivno, si izberite katero izmed športnih aktivnosti na Bledu ali v okolici.

Za družinsko zabavo v duhu zdrave tekmovalnosti se odpravite na Mini golf, ki je zelo zabavna in popularna aktivnost v toplejši polovici leta.

Zakaj se ne bi odpravili na eno izmed družinskih tematskih poti? Tu se boste zabavali in se zraven še kaj novega naučili.

družinska tematska pot zacaran gozd oto zan© Oto Žan

Če vašo družino zanimajo eksotične živali, si oglejte razstavo Čudežne zverinice.

Radi rešujete uganke? Kaj pa pod časovnim pritiskom? V eni izmed sob pobega na Bledu se vživite v vlogo detektiva in se poskusite rešiti iz zaklenjene sobe s pomočjo namigov.

Kot destinacijo poučnega izleta si izberite Učni čebelnjak, kjer boste pobližje spoznali življenje čebel in jih opazovali pri delu. Pri tem si lahko ogledate pisane panjske končnice in poizkusite različne domače čebelje pridelke.

cebelar in otroci cebelnjak jost gantar© Jošt Gantar, www.slovenia.info

 

 


Lokalni zmagovalci