Plavanje in kopanje

V poletni vročini se osvežite v hladni modrini Blejskega jezera.

Kopalne vode na obali Blejskega jezera:
Grajsko kopališče
Mala Zaka
Velika Zaka
Zasebno kopališče Vile Bled
Zasebno kopališče Grand hotela Toplice

Termalna kopališča
V pokritem bazenu Grand hotela Toplice ima voda 22 °C, v bazenih hotelov Rikli Balance in Park pa je dogrevana na 28 °C.

Zdravilni učinki
Arnold Rikli (1823 - 1906) je bil švicarski zanesenjak, ki je del svojega življenja preživel na Bledu. Zavedal se je pomena vode, zraka in svetlobe za človekovo zdravje in je začetnik zdravstvenega turizma na Bledu. V Blejskem jezeru najdemo zdravilne vrelce, ki blagodejno vplivajo na človekovo zdravje.

Grajsko kopališče
Danes je kopališče moderno urejeno in že nekaj let se ponaša z modro zastavo, kar pomeni, da izpolnjuje stroge okoljske standarde kot rezultat ekološkega delovanja vseh dejavnikov v Občini Bled.
V urejenem grajskem kopališču se lahko kopate od junija do konca septembra. Dolžina ograjenega kopališča je 300 metrov in zavzema 6000 m2 lepo urejenih površin. Za zabavo je poskrbljeno: kopališče ima dva tobogana, trampolin, plezalno goro z oprimki, 4 bazene, skakalno desko, igrala, peskovnik za otroke, namizni tenis, šah. V kopališču lahko gost poišče senco pod košatimi kostanji ali pod senčniki.
Kopališče ima čez 100 kabin, 107 garderobnih omaric, prenovljene sanitarije in tuše, urejena je izposoja ležalnikov.

sto-logo-slovenia-green-beach