Obišči & razišči: Slovenski biser Bled

Bled Jost Gantar© Jošt Gantar

Radovljica - Bled - Radovljica

Vsako sredo v juliju in avgustu.

Doživite slovenski biser na sprehodu z lokalnim vodnikom. Skozi zgodbe lokalnega vodnika boste spoznali izjemne naravne lepote in bogato kulturno dediščino kraja z okolico. Doživetje lahko nadgradite z edinstveno blejsko kulinariko.

Bled je eden najprepoznavnješih in najbolj opevanih krajev v Sloveniji. Skupaj z lokalnim vodnikom boste spoznali glavne simbole Bleda, a tudi zelo zanimive manj znane lokalne zgodbe.

Blejski grad© Vizualist

Prvi vtis in glavne informacije o kraju boste dobili že na panoramski vožnji okrog Blejskega jezera. Najprej boste z vodnikom obiskali Blejski grad, ki že tisočletje kraljuje na strmi skali 130 metrov nad jezerom. Poleg spoznavanja bogate grajske tradicije v sodobni preobleki (sodobni muzej, grajska kapela, grajska tiskarna, vinska klet,..), boste nagrajeni z nepozabnimi razgledi na jezero, vršace in okolico. Za vstop na Blejski grad je potrebno doplačilo vstopnine. Če se za obisk ne odločite, se lahko sprehodite po lepo urejenih razglednih poteh v okolici gradu ali do jezera. Skupni voden ogled nadaljujete ob 11.30 na Slovenskem trgu pred cerkvijo sv. Martina. Od tu se boste sprehodili do najstarejšega spomenika največjemu slovenskemu pesniku Prešernu, skozi Zdraviliški park z obeležjem
znanim Blejcem, mimo Festivalne dvorane in tradicionalnih fijakerjev se boste nato podali na Jezersko promenado, vmes boste opazovali življenje na in ob Blejskem jezeru. Čas bo za tradicionalno Blejsko kremno rezino ali okusno kosilo, z linijskim prevozom pa se lahko podate na Blejski otok ali pa se osvežite v Grajskem kopališču.

Z lokalnim vodnikom si boste ogledali:

Dodatno lahko obiščete še:

Bled v jeseni pletna čoln© Jošt Gantar

Cena dnevne vozovnice: 25 €, otroci do 10. leta brezplačno. Brezplačno s kartico ugodnosti Julijske Alpe: Bled in Julijske Alpe: Radovljica.

Odhod iz Radovljice ob 9.00, odhod s parkiršča Krim ob 15.00.

Izlet vključuje hojo po naravnih poteh in je zato priporočena športna obutev. 

Več informacij >