Z avtomobilom

Od državne meje z Avstrijo (Wurzenpaß – Korensko sedlo) ali Italijo (Fusine Laghi – Rateče) do Bleda je 47 km. Sem se lahko pripeljete po avtocesti (smer Ljubljana), ki jo zapustite na izvozu za Lipce ali za Bled. Druga možnost je po regionalni cesti Kranjska Gora–Jesenice in nato mimo Blejske Dobrave čez Kočno in Gorje ali po hitri cesti od Jesenic, mimo Žirovnice in Lesc do Bleda.

Od Ljubljane je Bled oddaljen 50 km. Najlažji dostop je po avtocesti v smeri Jesenic, ki jo zapustite na izvozu za Bled ali za Lipce. Druga možnost je, da se peljete po regionalni cesti mimo Medvod, Kranja, Nakla in Radovljice.

Več o prometnih informacijah v Sloveniji: https://www.promet.si/portal/sl/razmere.aspx.

Kontakt za pomoč na cestah v Sloveniji: https://www.amzs.si/.

Vinjeta

Če se vozite po avtocesti, ne pozabite na nakup vinjete, ki je obvezna za vožnjo po slovenskih avtocestah in na obvoznici okoli Ljubljane. Ceste, za katere je potrebna vinjeta, so označene s tablami. Vinjeto lahko kupite na bencinskih postajah blizu meje s Slovenijo in v Sloveniji. Vinjeta je v elektronski obliki, za nakup potrebujete registrsko številko avtomobila.

vinjetni-razredi-amzs© AMZS

Cene vinjete

Razred 1 (motorna kolesa in ostala enosledna motorna vozila):

Razred 2A (avtomobili, kombinirana, bivalna in ostala dvosledna motorna vozila z višino vozila nad prvo osjo do 1,30 metra, katerih največja dovoljena masa ne presega 3500 kilogramov):

Razred 2B (vsa ostala dvosledna motorna vozila z višino vozila nad prvo osjo 1,30 metra ali več, katerih največja dovoljena masa ne presega 3500 kilogramov):

Za več informacij o vinjeti obiščite spletno stran: https://www.dars.si/Vinjetni_sistem/E-vinjeta