Zelena srečanja

Vrtnarija restaurant Garden village Bled Noah Charney© Boris Pretnar

Bled, poznan po bogastvu čiste pitne in termalne vodne, je s prehodom k Zero Waste konceptu poudaril zavezo trajnostnemu razvoju. Vabimo vas, da posvojite ta koncept in ob obisku tega zelenega kotička ravnate zeleno. Postanite del družbe odgovornih potrošnikov, ki ne zapravljajo dragocenih virov, temveč raje preprečujejo nastajanje odpadkov in se potrudijo, da proizvedejo čim manj odpadkov. Verjamemo, da je najboljša odločitev ta, da gostite zeleno srečanje na Bledu!

Pravijo, da so hiške na drevesih popolna vrnitev k naravi, zato vas bo Garden Village Bled, ekološko turistično zeleno letovišče, oddaljeno 300 m od Blejskega jezera, zagotovo navdihnilo s svojim pustolovskim, romantičnim in ekskluzivnim duhom. Potok, ki teče skozi restavracijo Vrtnarija, očarljive hiške na drevesih, udobni glamping šotori, neverjetni pomolski šotori, luksuzni apartmaji in savna nad potokom ... to je le nekaj zanimivosti Garden Villagea. Celoten kompleks je zasnovan na okolju prijazen način, zgrajen na zapuščenem vrtnarskem prostoru, to je kraj, kjer so ekološko ozaveščeni gostje več kot dobrodošli. Letovišče ima lasten izvir s pitno vodo, toplotno črpalko za ogrevanje, polnilnice za električna vozila in vrt. Sadno drevje, zelenjava in zelišča so posajena po celotnem letovišču in se uporabljajo v restavraciji Vrtnarija, kjer vam njihova prijazna ekipa postreže z najboljšim, kar lahko ponudijo z vrta in lokalnih kmetij. Za odkrivanje Bleda na ekološki način ponujajo izposojo koles, e-koles in poganjalčke za otroke. Pri gradnji kompleksa so bili uporabljeni samo trajnostni materiali, lesene površine, zgrajene v celoti iz lokalnega lesa, predvsem macesna. Spodbujajo trajnostne prakse in si prizadevajo za zmanjšanje negativnih vplivov na okolje.

V Sava hotelih se zavzemajo za okolju prijazne ukrepe. Vsako leto reciklirajo več kot polovico nastalih odpadkov, poraba energentov in vode pa se iz leta v leto zmanjša. Trdijo, da z izbiro Bleda za vaše srečanje, izberete zeleno srečanje, ki partnerjem pošlje jasno sporočilo, da vaša predanost odličnosti vključuje tudi družbeno odgovornost. 

Več o trajnostnih praksah na Bledu...