Zapora na delu krožne poti okoli Blejskega jezera

11.01.2024 | Novice

zapora-pločnika-bled

Občina Bled je v ponedeljek, 8. januarja, začela z izgradnjo novega konzolnega pločnika na Mlinem. V času izgradnje bo urejena delna zapora odseka državne ceste, promet bo urejen s semaforji, izmenično enosmerno, za pešce na tem odseku velja popolna zapora.

Težko pričakovana sanacija konzolnega pločnika na Mlinem poteka v času nizke turistične sezone, s ciljem dokončanja gradbenih del do začetka poletne turistične sezone z namenom zagotavljanja prometne pretočnosti skozi Bled v času, ko so prometnice tudi najbolj obremenjene.

V času gradbenih del za pešce velja popolna zapora na delu krožne poti okoli Blejskega jezera, na odseku med pristaniščem Mlino in Vilo Beli dvor pri predoru. Krožna pot okoli Blejskega jezera bo v omenjenem obdobju prekinjena, sprehajalce na poti okoli Blejskega jezera o in gradbenih delih informirajo opozorilne table, nameščene na več točkah na poti okoli jezera. Z izjemo omenjenega dela je preostali del sprehajalne poti ob jezeru normalno prehoden.  

Sprehajalci se pred zaprtim odsekom lahko preusmerite na eno izmed tematskih ali pohodnih poti, ki vodijo čez hrib Staža ali pa po lokalni cesti skozi Mlino in Selo, v smeri Dindola ali Ribna, z Bleda do Mlina pa po istih poteh v obratni smeri ali pa po severni strani jezera (v nasproti smeri urinega kazalca).

Domačine in obiskovalce v obdobju sanacije konzolnega pločnika prosimo za razumevanje in strpnost.

Izvajalec gradbenih del je Gorenjska gradbena družba d. d., dela pa bodo predvidoma končana do prvomajskih praznikov.