Ponovno odprtje sistema Bled Green Ways

06.05.2021 | Novice

Bled kolesa za izposojo© Jošt Gantar

V začetku prihodnjega tedna ponovno odpiramo sistem za avtomatizirano izposojo koles Bled Green Ways, ki uporabnikom in uporabnicam omogoča izposojo navadnih mestnih, treking ter električnih koles na štirih lokacijah: Info center Triglavska roža Bled, Camping Bled, Dom krajanov Zasip in Zadružni dom Ribno. 

Že registriranim uporabnikom se je pravica do izposoje koles avtomatsko podaljšala za obdobje enega leta. Registracija novega uporabnika je možna v Infocentru Triglavska roža Bled, ki trenutno obratuje vsak dan od 10. do 14. ure. Za občane Bleda sta registracija in uporaba sistema brezplačni.  

Bodoči uporabnik se je dolžan identificirati z osebnim dokumentom in podpisati izjavo o strinjanju s Splošnimi pogoji uporabe. Registracija v sistem je pogojena s starostjo nad 14 let. Za osebe, ki še niso polnoletne, uporabniško ime in geslo na sedežu Infocentra Triglavska roža Bled priskrbijo njihovi starši oz. zakoniti zastopniki. Po uspešni registraciji uporabnik prejme uporabniško ime in geslo, imetnik Blejske kartice pa tudi PIN kodo ter natančna navodila o izposoji kolesa.

Uporabniki koles naj pri uporabi sistema upoštevajo splošne ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje za zaščito pred okužbo z novim koronavirusom. Najpomembnejša pot prenosa virusa je preko izločkov iz dihal in preko onesnaženih rok. Priporočamo, da pri uporabi koles upoštevate zadostno medsebojno razdaljo, si temeljito razkužite roke pred prevzemom in po oddaji kolesa ter se ne dotikate obraza (še zlasti oči, nosu, ust) preden si umijete ali razkužite roke. Tako za razkuževanje kot za razkužilna sredstva poskrbi vsak uporabnik sam.

Želimo vam prijetno in varno vožnjo.