Bled Ski Bus

Bled_Ski_Bus_web_banner_SI_small

Med 15. decembrom 2023 in 3. marcem 2024 bo v času obratovanja smučišč organiziran prevoz do smučišč v Kranjski Gori, na Pokljuki in Voglu.

Cena: 10 EUR za povratno vozovnico*

* Za otroke do 14. leta v spremstvu odrasle osebe, imetnike kartice Julijske Alpe: Bled ali smučarske karte Julian Alps International Ski Pass bo prevoz brezplačen.

Sezonska vozovnica: po ceni 30 EUR / osebo je na voljo za nakup v Infocentru Triglavska roža Bled od 14.12.2023 dalje. Vozovnica je neprenosljiva.

Prijava: obvezna prijava prek spletnega obrazca do 20. ure en dan pred odhodom.

 

Izpolnite spletni obrazec:

 

Vozni red: 

Vogel
08.30 Bled - Vogel 9.30
16.00 Vogel – Bled 17.00

Pokljuka 
10.00 Bled - Pokljuka 10.45
14.00 Pokljuka – Bled 14.45

Kranjska Gora
8.30 Bled – Kranjska Gora 9.30
16.00 Kranjska Gora - Bled 17.00

 

Vstopne točke:

Bled Ski Bus bo na posamezno smučišče vozil v času obratovanja smučišča. Trenutne razmere si lahko ogledate prek spletnih kamer: Kranjska Gora, Pokljuka, Vogel

Pridružujemo si pravico do spremembe voznih redov in odpovedi posameznih prevozov v primeru višje sile.

Bled Ski Bus © Boris Pretnar

 

Športni center Triglav Pokljuka

Pokljuka nudi idealen pobeg iz urbanega vsakdana v mir in neokrnjeno naravo. Športni center Triglav Pokljuka poudarja simbiozo narave in aktivnega preživljanja prostega časa, namenjen vrhunskim in rekreativnim športnikom kot tudi ostalim gostom in turistom, ki želijo proste dni preživeti v objemu narave. Športni center omogoča edinstveno doživetje biatlonskega streljanja, smučarskega teka in neskončno izbiro pohodniških izletov, v zimskem obdobju tudi z uporabo krpelj.

Na robu Pokljuke je Planina Zajamniki, ki bo navdušila z lepimi razgledi in znamenito ulico pastirskih koč. Pot na Zajamnike je nezahtevna in položna, izhodišče pa predstavlja Rudno polje. Pokljuka bo tudi vaše izhodišče za na dvatisočaka, Debelo peč, ki se dviga nad Pokljuškimi gozdovi ter Krmo na drugi strani, na vrhu pa se odpira čudovit pogled na Triglav. 

Na Pokljuki ljubitelje teka na smučeh čaka več kot 30 kilometrov redno vzdrževanih smučarsko-tekaških prog, ki povezujejo različne predele planote. Zaradi višje nadmorske višine je tam zimska sezona daljša.

Smučanja na Pokljuki se bodo najbolj razveselile družine z otroki, saj so na Družinskem smučarskem centru Pokljuka smučišča Jelka, Šport in Viševnik. 


Prometni režim na Pokljuki

Vabimo vas, da se v neokrnjeno naravo Pokljuške planote odpravite z organiziranim prevozom Bled Ski Bus, ki ob enodnevni predhodni najavi goste odpelje do Kranjske Gore, Vogla in Pokljuko trajnostno in brez skrbi.

Z namenom ohranjanja biotske raznovrstnosti planote so na Pokljuki uvedena tiha območja, kjer je gibanje zaradi varovanja naravnih habitatov živali, tudi divjega petelina, omejeno. Z namenom zmanjšanja hrupa je na državni cesti v vplivnem območju Mesnovca priporočena hitrost za vozila 50 km/h. Obiskovalce prosimo, da spoštujejo zapornice in prometne znake na gozdnih prometnicah v bližini mirnih območij, ki prepovedujejo vožnjo z motornimi vozili, ponekod tudi s kolesi. Z namenom ohranjanja primernega življenjskega prostora za občutljive živalske in rastlinske vrste obiskovalce spodbujamo k uporabi nadgrajenega javnega prevoza na Pokljuko.

Za postanke na trasi Pokljuka (Zatrnik / Mrzli studenec / Goreljek ali Rudno polje) se je mogoče dogovoriti individualno z voznikom.