Črno jabolko – hišna marmelada iz aronije in jabolk

Mateja Reš, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji

Zgornje Gorje 37a, 4247 Zgornje Gorje

+386 (0)31 77 80 96


Spletna stran

Marmelada, pri kateri vam ni treba imeti slabe vesti in je polna zdravja.

Kuhanje marmelade je na blejskem koncu običajen način predelave jagodičja. Tako tudi naravno pridelane aronije z Vrta okusov romajo v marmelado. Ker pa je okus aronije premočan, tekstura pa prepusta, da bi jo vkuhali v marmelado samostojno, jo združijo s hišnim jabolkom, ki jo uravnovesi v okusu. Jabolka so v postopku priprave posebej skuhana v čežano in nato zmešana z aronijo. Močna ovojnica plodov aronije med kuhanjem ne razpade, zato marmelado na koncu zmeljejo.

Prodajna mesta

kljukica

Vrt okusov (Zgornje Gorje 37a, Zgornje Gorje)