Spoštujmo naravno dediščino Bleda

27.05.2023 | Novice

Osrednji park pod Jezersko promenado na Bledu je izjemna naravna vrednota, ki predstavlja pomembno zaledje in tvori ekosistem Blejskega jezera. Zaradi ohranjanja te edinstvene naravne lepote smo se na Bledu že pred časom odločili, da v parku kopanje, ležanje na travi in pikniki niso dovoljeni.

Park pod Jezersko promenado je eden izmed najbolj izrazitih obrazov Bled, hkrati pa je del občutljivega ekosistema Blejskega jezera ter habitat številnih rastlinskih in živalskih vrst. Da bi ta edinstvena naravna dediščina ostala nedotaknjena in neokrnjena za prihodnje generacije, obiskovalce prosimo, naj spoštujejo prepovedi in se zavedajo vpliva njihovih dejanj na okolje.

V duhu trajnostnega razvoja Bled obiskovalce in goste spodbuja k uporabi trajnostnih praks. Prosimo, da ohranjate čistost jezera in parka ter smeti odlagate v ustrezne zabojnike. Varovanje jezera je naloga vsakega posameznika, saj s skupnimi močmi lahko ohranimo to čudovito naravno okolje za prihodnje generacije.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in spoštovanje pravil ter za vaš prispevek k varovanju in ohranjanju parka pod Jezersko promenado na Bledu. Z vašo pomočjo bomo ustvarili trajnostno prihodnost in omogočili, da ta naravna vrednota ostane nedotaknjena in navdihuje obiskovalce iz celega sveta.

Občina Bled, JZ Turizem Bled in Javno podjetje Infrastruktura Bled