Pustni karneval na Bledu – letos v znamenju 200 obletnice Riklijevega rojstva

17.01.2023 | Novice

Pustovanje na Bledu (65)© Miro Zalokar

V nedeljo, 19. februarja, bo na Bledu potekal pustni karneval, ki ga organizira JZ Turizem Bled. Osrednja tema oziroma rdeča nit letošnje pustne povorke 200 obletnica rojstva Arnolda Riklija, sodelujoča društva pa se lahko odločijo tudi, da sodelujejo na poljubno temo, torej na temo, ki si jo izberejo sami, vendar je pogoj, da je maska skupinska.

Sodelovanje na pustni povorki pomeni priložnost za druženje in odlično promocijo visoke obletnice rojstva Arnolda Riklija ter vašo predstavitev javnosti. Vabimo vas, da motivirate in organizirate skupine in se v čim večjem številu udeležite letošnje riklijanske pustne povorke. Udeležba blejskih klubov in društev bo tudi tokrat štela pri prijavah na nekatere razpise.

Zbor mask bo med 14:00 in 14:30 pri Infrastrukturi Bled, od koder bo povorka nadaljevala pot čez Bledec na Jezersko promenado, kjer se bodo maske prvič predstavile gledalkam in gledalcem, zatem pa sledi druga predstavitev mask na spodnji ploščadi Trgovskega centra Bled ter zabava za otroške in odrasle maske s skupino Calypso.  

Pomembno: Vsaka skupina mora določiti osebo, ki bo pred skupino nosila tablo z imenom društva in skupine.

JZ Turizem Bled sprejema prijave skupin do vključno 6. februarja po elektronski pošti na naslov mateja.vilman@visitbled.si, informacije o pustnem karnevalu pa so na voljo na telefonski številki 045 780 500.

Ob prijavi je potrebno navesti:

Vsi člani pravočasno prijavljenih skupin bodo prejeli bon za pustni krof in čaj oziroma kuhano vino.  

Vabljeni k udeležbi in soustvarjanju pravega pustnega vzdušja na Bledu!

 

JZ Turizem Bled                                                                                      Občina Bled

v. d. direktorice Romana Purkart                                                             župan Anton Mežan