Iskalnik nastanitev v Julijskih Alpah

06.10.2022 | Novice

vmesnik-Julijske-Alpe

Spoštovani ponudniki nastanitev,

v skupnosti Julijskih Alp smo skupaj z agencijo Forward razvili portal za iskanje nastanitev, na katerem želimo celostno povezati nastanitve na območju destinacij v skupnosti Julijske Alpe in gostom omogočiti preprost in celosten pregled ponudbe: www.book.julian-alps.com.   

 

Kako deluje iskalnik nastanitev?

Gostje na našem iskalniku najdejo željeno nastanitev, rezervacijo pa opravijo direktno pri ponudniku. Cilj je, da se ponudniki izognete plačilu provizij večjim sistemom (npr. Booking.com, Airbnb), prihranke pa na dolgi rok raje namenite izboljševanju svoje ponudbe. Hkrati pa z objavo na iskalniku pridobite dodaten promocijski kanal, ki bo vsako leto izdatno podprt tudi s plačanimi oglaševalskimi kampanjami skupnosti Julijske Alpe.

Ko uporabnik izbere vašo nastanitev, je iz spletne strani Julijskih Alp preusmerjen na VAŠ rezervacijski motor, kjer dokonča rezervacijo.

Čeprav zaenkrat pristop k projektu še omogočamo tudi ponudnikom, ki nimajo lastnega rezervacijskega sistema (preko možnosti za pošiljanje povpraševanja), je ključnega pomena, da iskalnik na dolgi rok postane stičišče možnosti za online rezervacije in da vsak vnos omogoča tudi pregled razpoložljivosti posameznih kapacitet. Zato poleg iskanja rešitev za povezovanje in integracijo, ponudnike spodbujamo k nadgradnji svojega poslovanja s sodobnimi rešitvami omogočamo tudi z izobraževanji in predavanji.

 

Je vaš iskalnik nastanitev rezervacijski sistem? 

Ne.

Turistične destinacije, ki smo združene pod blagovno znamko Julijske Alpe, uporabljamo različne destinacijske rezervacijske sisteme (Portal Booker, Feratel…), hotelske rezervacijske sisteme (Phobs, BestWestern, TravelClick, Profitroom…),  posamezni ponudniki na destinacijah pa še vrsto drugih lokalno razvitih PMS (Property Management System), kot so na primer Hotelinco, Bentral ali SnapGuest. Celostna predstavitev vseh ponudnikov na enem mestu se je prav zaradi tega izkazala kot konkreten izziv.

Iskalnik nastanitev je enostavna alternativa, ki lahko poveže različne rezervacijske sisteme, ne glede na vrsto rezervacijskega motorja, ki ga uporabljajo. Nekateri sistemi omogočajo tudi prikaz pregleda razpoložljivosti preko Icalendar Standard (ICal) povezave, saj le-ta omogoča avtomatično branje podatkov o razpoložljivosti.

Namen je, da na dolgi rok postanemo ključna platforma v regiji, na kateri bomo ozaveščenim in odgovornim gostom omogočili preprost dostop do spletne rezervacije nastanitve direktno pri ponudnikih ter jih tako spodbujali k izbiri rešitev, s katerimi lahko podpirajo lokalno skupnost.

Z iskalnikom nastanitev smo dosegli pet ključnih prednosti:

  1. Obdržite provizijo: Z iskalnikom spodbujamo rezervacije v rezervacijskih motorjih ponudnikov (torej na vaši spletni strani), za katere se načeloma ne plačuje provizij od prodanih rezervacij.
  2. Brez dodatnega dela: Rešitev je za uporabnike in ponudnike povsem preprosta ter vam, razen začetne priprave podatkov za predstavitev na strani, ne predstavlja dodatnega dela.
  3. Ažurnost informacij: Rešitev hkrati zagotavlja tudi, da so informacije o cenah, razpoložljivostih in pogojih rezevacije točne (saj so aktualizirane s strani ponudnika nastanitve in ne preko našega iskalnika).
  4. Večja vidnost: S predstavitvijo in združevanjem nastanitev na enem mestu povečujemo vidnost destinacije, vidnost posameznega ponudnika in uporabnost iskalnika, hkrati pa z dobro optimizacijo vsebine ciljamo med najvišje zadetke na brskalnikih.
  5. Večja preglednost in uporabnost: S predstavitvijo in združevanjem nastanitev na enem mestu povečujemo preglednost in uporabnost portala za goste, ki iščejo nastanitev na našem območju ter s tem izboljšujemo uporabniško izkušnjo naših gostov.

 

Koliko to stane, kako pristopim k projektu in kakšni so pogoji za objavo na iskalniku?

Participacija ponudnika za objava vsake nastanitve na iskalniku je simboličnih 40 € + DDV za eno leto. Sodelovanje s posameznimi ponudniki bo formalno urejeno tudi s pogodbo, ki jo bomo podpisali pred objavo na portalu. 

 

Če želite svojo nastanitev objaviti na portalu, vas vabimo, da izpolnite spletni obrazec s podatki o vaši nastanitvi, na podlagi katerih vam bomo uredili spletno predstavitev v našem iskalniku nastanitev. 

Vnos podatkov o nastanitvi na iskalnik se zgodi v začetni fazi, potem pa ponudnik z ažuriranjem vsebine načeloma nima več dela, razen v primeru večjih sprememb (kot so menjava fotografij, prilagajanje opisa nastanitve zaradi adaptacij, prehod na višjo kakovost nastanitve, prehod na drug rezervacijski motor ali podobno).

Obrazec, ki omogoča direktno nalaganje fotografij (za izpolnjevanje tega obrazca morate biti vpisani v Google račun): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfoB4fnqosFOHr6buH1JeG-DWzsLzPVsjjNMcE6dME0gq9sxw/viewform?usp=sf_link

Obrazec, ki omogoča izpolnjevanje brez vpisa v Google račun (v tem primeru nam fotografije pošljete preko WeTransferja na naš e-naslov: info@julian-alps.com): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeiSXWapnuPeFuIHU0fU96M3yQNQpZxUWOGP2-NJeQvsGmu1w/viewform?usp=sf_link

 

Verjamemo, da bodo vse te prednosti na dolgi rok pomembno izboljšale vaše poslovne rezultate, gostom poenostavile dostop do storitev, destinacijam pa povečale ugled in vrednost, kar bo ponovno zavrtelo krog ključnih prednosti in pozitivnih učinkov.