Blejsko poletje

19.07.2022 | Sporočila za javnost

Blejski dnevi koncert© Sašo Valjavec

Medtem ko v Festivalni dvorani Bled potekajo še zadnji dogodki v okviru Festivala Bled, na Promenadi že raste konstrukcija prizorišča za sklop dogodkov, ki smo jih poimenovali Blejsko poletje na Jezerski promenadi.

Letošnje leto je posebno leto, saj obeležujemo 60 let slovenske popevke. Ta se je leta 1962 začela na Bledu, prva zmagovalka je bila Mandolina v izvedbi Staneta Mancinija.

Bled se bo slovenski popevki oddolžil s tritedenskim dogajanjem na odru pod Festivalno dvorano. Viška dogajanja bosta vsekakor nastopa dveh festivalskih orkestrov, Policijskega z Aniko Horvat in Jazz Punt Big Banda Tolmin z gosti, ki se bo poklonil Mojmirju Sepetu.

Lučke na jezeru

Domačin Andrej Vidic že 50 let pripravlja jajčne lupine, ki vsako leto na Blejsko noč zažarijo na jezeru. Letos jih bo 15.000, lupine zanje pa so prispevali v družbi Conditus, kjer izdelujejo blejsko kremšnito.

Lučke bodo letos zagorele v soboto, 23. julija.

Blejski dnevi 2018 drugi dan (50)© Miro Zalokar

Oder bo letos stal tik pod Festivalno dvorano, ki bo rezervno prizorišče v primeru dežja, tako da koncertov ne bomo ne odpovedovali ne prestavljali.

 

Program:

Vsak programski dan:  

10:00 – 24:00 Sejem domače in umetnostne obrti ter kulinarična ponudba

20:00 – 23:00 Večerni koncerti:

Dodatno:

blejsko-poletje-2022-letak-nov