Bled pred velikonočnimi prazniki

15.04.2022 | Novice

Bled-pomladne-Jost-Gantar-VELIKA-8© Jošt Gantar

Ta konec tedna se bo na Bledu zgodilo več stvari naenkrat – v Zdraviliškem parku se bo začel sejem domače in umetnostne obrti, začela bo veljati blejska kartica gosta, v nedeljo ob 17h pa bo prav tako v Zdraviliškem parku velikonočni koncert Godbe Gorje. Turizem Bled bo dal na voljo kolesa za izposojo, vračajo se petkovi vodeni ogledi Bleda, medtem pa je Bled ob praznikih dobro obiskan.

Javni zavod Turizem Bled in javno podjetje Infrastruktura Bled so po koncu zime in pred prazniki uredili pohodne poti, popravili, kar je bilo treba, tako da so tudi te nared za novo pohodno sezono.

Na Blejskem gradu je na ogled razstava pomladnih cvetličnih kreacij, ki so jo pripravili dijaki BC Naklo, v nedeljo ob 11. uri pa za najmlajše pripravljajo lov na pirhe. Po dveh letih premora se na grad zopet vrača ena najbolj zabavnih iger za otroke, lov na pirhe. Po gradu bodo skrili preko 100 lesenih velikonočnih jajc, otroci pa se bodo lahko preizkusili tudi v valicanju in sekanju pirhov. Letos k sodelovanju vabijo tudi starše, zanje bodo pripravili kar dve tekmovanji, v ribanju hrena in luščenju pirhov. Obiskovalci naj s seboj prinesejo tudi pirh za izmenjavo, na gradu bo namreč košara, v katero bodo lahko oddali svoj pirh in si izbrali novega.

V Infocentru Triglvska roža Bled bo na ogled razstava pirhov, v soboto ob 10.00 pa vabljeni na pirhanje - velikonočne igre.

Na Bledu bo praznike preživelo kar nekaj gostov, največ iz Slovenije, Madžarske, Nemčije, Italije in Češke.