Razstava študentov višjih strokovnih šol: Vzemi si čas za nas

11.04.2022 | Novice

VGS

Študentje treh višjih strokovnih šol  - Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor, Višje strokovne šole BIC Ljubljana in Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled so v študijskem letu 2021/2022 že drugič strnili moči v solidarnostnem projektu z naslovom Vzemi si čas za nas. Pri tem nadaljujejo uspešno pot povezovanja in sodelovanja na področju turizma. Skupaj smo močnejši in glasnejši. To je študentski projekt, ki ga izvajajo pod mentorstvom njihovih predavateljev.

Namen projekta Vzemi si čas za nas je ozavestiti širšo javnost o pomenu turističnih delavcev, ki so v turizmu premalo izpostavljeni ter jim izkazati hvaležnost za njihovo nepogrešljivo delo v turizmu. Kot bodoči turistični delavci se skozi praktična izobraževanja srečujejo z turističnimi delavci, ki se vsakodnevno trudijo ter skrbijo za goste. Vedo, kako pomembni so tudi ti turistični delavci za delovanje turizma v Sloveniji. Tem delavcem želijo izreči javno zahvalo za njihovo delo, jim povedati da niso nevidni, ter jih opomniti na njihovo vrednost v turizmu.

Študenti že nekaj mesecev obiskujejo hotele, restavracije, muzeje in ostale turistične obrate in fotografirajo SKRITE delavce, tiste ki so vsak dan v stiku z gosti. Njihove zgodbe že nekaj mesecev predstavljajo v obliki fotografij na družbenih omrežjih Facebook in Instagram. Njihove fotografije in njihove zgodbe bodo 13. aprila ob 13:00 razstavili na treh lokacijah, v Mariboru, v Ljubljani in na Bledu.

Na Bledu bo razstava fotografij skritih delavcev v turizmu potekala na Jezerski promenadi. Otvoritev razstave bo 13. aprila ob 13. uri, razstavo pa si bo možno ogledati do 23. aprila.