Iskalnik razpoložljivosti nastanitev v Julijskih Alpah

03.11.2021 | Novice

Spoštovani ponudniki nastanitev, 

v skupnosti Julijskih Alp smo skupaj z agencijo Forward razvili iskalnik nastanitev, na katerem bomo (predvidoma do konca tega leta) predstavili nastanitve na območju destinacij v skupnosti Julijskih Alp.

Iskalnik bo omogočal celosten pregled razpoložljivih nastanitev (in okvirnih cen) v Julijskih Alpah, pri čemer bodo imeli prednost tisti, ki imajo lasten booking sistem. Cilj je, da se čim več rezervacij zgodi direktno pri ponudniku ter se tako izognemo večjim sistemom (npr. Booking.com, Airbnb). Največja prednost iskalnika je, da se končna rezervacija zgodi preko vašega booking sistema, v primeru, da nimate lastnega rezervacijskega motorja, pa gost pošlje povpraševanje direktno na vaš e-naslov.

S tem vam bomo omogočili dodaten kanal za promocijo, povečali vidnost posameznih nastanitev in destinacij, hkrati pa skrbeli, da visoke provizije, ki sedaj odtekajo v tujino, ostanejo lokalni skupnosti.

Naš glavni fokus bo optimizirana vsebina in hitrost spletnega portala, kar nam bo, poleg plačanih oglaševalskih kampanj, pomagalo na spletnih brskalnikih konkurirati tujim booking sistemom.

 

Kaj ponujamo? 

Turistične destinacije, ki smo združene pod blagovno znamko Julijske Alpe, uporabljamo različne destinacijske rezervacijske sisteme (Portal Booker, Feratel…), hotelske rezervacijske sisteme (Phobs, BestWestern, TravelClick, Profitroom…),  posamezni ponudniki na destinacijah pa še vrsto drugih lokalno razvitih PMS (Property Management System), kot so na primer Hotelinco, Bentral ali SnapGuest.

Celostna predstavitev vseh ponudnikov na enem mestu se je prav zaradi tega izkazala kot konkreten izziv, vendar smo z Agencijo Forward našli enostavno rešitev v obliki iskalnika razpoložljivosti, ki nam omogoča, da povežemo različne sisteme ne glede na vrsto rezervacijskega motorja, ki ga uporabljajo. Vse skupaj bomo v najkrajšem možnem času predstavili na strani www.book.julian-alps.com.

 

Kako deluje iskalnik razpoložljivosti?

Iskalnik je združljiv z vsakim rezervacijskim motorjem, za katerega lahko pridobimo Icalendar Standard (ICal) povezavo, saj le-ta omogoča avtomatično branje podatkov o razpoložljivosti ter uporabnikom med rezultati iskanj prikaže le nastanitve, ki so v izbranem časovnem obdobju na voljo.

Ko uporabnik izbere nastanitev, ki jo želi rezervirati, je s spletne strani Julijskih Alp preusmerjen na VAŠ rezervacijski motor, kjer dokonča rezervacijo. 

Vnos podatkov o nastanitvi na iskalnik se zgodi v začetni fazi, potem pa ponudnik z ažuriranjem vsebine načeloma nima več dela, razen v primeru večjih sprememb (kot so menjava fotografij, prilagajanje opisa nastanitve zaradi adaptacij, prehod na višjo kakovost nastanitve, prehod na drug rezervacijski motor ali podobno).

 

Na tak način smo dosegli pet ključnih prednosti:

  1. Obdržite provizijo: Z iskalnikom spodbujamo rezervacije v rezervacijskih motorjih ponudnikov (torej na vaši spletni strani), za katere se načeloma ne plačuje provizij od prodanih rezervacij.
  2. Brez dodatnega dela: Rešitev je za uporabnike in ponudnike povsem preprosta ter vam, razen začetne priprave podatkov za predstavitev na strani, ne predstavlja dodatnega dela.
  3. Ažurnost informacij: Rešitev hkrati zagotavlja tudi, da so informacije o cenah, razpoložljivostih in pogojih rezevacije točne (saj so aktualizirane s strani ponudnika nastanitve in ne preko našega iskalnika).
  4. Večja vidnost: S predstavitvijo in združevanjem nastanitev na enem mestu povečujemo vidnost destinacije, vidnost posameznega ponudnika in uporabnost iskalnika, hkrati pa z dobro optimizacijo vsebine ciljamo med najvišje zadetke na brskalnikih.
  5. Večja preglednost in uporabnost: S predstavitvijo in združevanjem nastanitev na enem mestu povečujemo preglednost in uporabnost portala za goste, ki iščejo nastanitev na našem območju ter s tem izboljšujemo uporabniško izkušnjo naših gostov.

 

Koliko to stane in kakšni so pogoji za objavo na iskalniku?

Objava nastanitev na iskalniku bo do 30. septembra 2022 brezplačna, potem pa bo vsaka nastanitev prispevala 40 € neto letne participacije za vzdrževanje sistema (prvo plačilo bo tako pokrilo obdobje od 1. oktobra 2022 do 30. septembra 2023). Sodelovanje s posameznimi ponudniki bo formalno urejeno tudi s pogodbo, ki jo bomo podpisali pred objavo na portalu. 

Zato vas vabimo, da čim prej izpolnete spletni obrazec s podatki o vaši nastanitvi, na podlagi katerih vam bomo uredili spletno predstavitev v našem iskalniku nastanitev. Presečni datum, s katerim se zaključi brezplačno obdobje objave na iskalniku, je za vse enak, ne glede na to, ali se v iskalnik vpišete takoj ali pa šele septembra 2022.

Obrazec, ki omogoča direktno nalaganje fotografij (za izpolnjevanje tega obrazca morate biti vpisani v Google račun): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfoB4fnqosFOHr6buH1JeG-DWzsLzPVsjjNMcE6dME0gq9sxw/viewform?usp=sf_link

Obrazec, ki omogoča izpolnjevanje brez vpisa v Google račun (v tem primeru nam fotografije pošljete preko WeTransferja na naš e-naslov: info@julian-alps.com): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeiSXWapnuPeFuIHU0fU96M3yQNQpZxUWOGP2-NJeQvsGmu1w/viewform?usp=sf_link

 

Verjamemo, da bodo vse te prednosti na dolgi rok pomembno izboljšale vaše poslovne rezultate, gostom poenostavile dostop do storitev, destinacijam pa povečale ugled in vrednost, kar bo ponovno zavrtelo krog ključnih prednosti in pozitivnih učinkov.

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na

 

Hvala in lepo pozdrav 

skupnost Julijskih Alp