Dobre prakse kolektivne blagovne znamke Bohinjsko

14.10.2021 | Novice

tura-bohinjsko© Mateja Vilman

Turizem Bled je v oktobru organiziral ogled dobrih praks na področju kolektivne blagovne znamke Bohinjsko – From Bohinj. K sodelovanju smo povabili turistične delavce in vse, ki sodelujejo ali nameravajo sodelovati pri kreiranju izdelkov in ostale ponudbe znamke Bled Local Selection oziroma Blejski lokalni izbor.

Program je pripravila Lucija Gartner, koordinatorica KBZ Bohinjsko, ki je tudi prevzela vodenje skozi celotno turo.

tura-bohinjsko-1© Anja Kikelj

Blagovno znamko Bohinjsko, njen razvoj in izzive, ki jih še čakajo, je predstavila dr. Jana Vilman, ki sodeluje tudi pri Blejskem lokalnem izboru.

tura-bohinjsko-4© Anja Kikelj

Prva postaja je bil ogled hotela Sunrose 7, kjer so postregli z bohinjskim zajtrkom. Hotel je zgrajen okolju prijazno, energetsko učinkovit in kar se da povezan z lokalno skupnostjo.  

Ogledali smo si šivalnico in ustvarjalno delavnico odprtih vrat Rauter, kjer ustvarjata Klaudija in Primož Rauter. Primož po naročilu izdeluje specialne nahrbtnike in rezbari izdelke iz lesa in roževine, Klaudija pa šiva unikatne modne dodatke.

tura-bohinjsko-2© Anja Kikelj

Bohinj že ima certificirano doživetje, to so Zakladi Stare Fužine. Na vodenem doživetju obiskovalec spozna Staro Fužino, njeno bogato zgodovino in dediščino.

Kosilo so postregli v restavraciji Triglav Bohinj, ki ima za svoj meni certifikat Bohinjsko.

V Ribčevem Lazu se nahaja novi Hotel Bohinj, ki navduši s svojo zgodbo in vpetostjo v lokalno okolje.

tura-bohinjsko-3© Anja Kikelj

Za zaključek študijsko ture smo obiskali kmetijo Pr´Tonejovc, kjer so predstavili domače izdelke s certifikatom Bohinjsko. Posebej navdihujoče je, da kmetija z dvanajstimi kravami s svojimi mlečnimi izdelki, predvsem jogurtom in skuto, oskrbuje bohinjske hotele, nekaj pa jih ostane še za prodajo na lokalni tržnici.

Turizem Bled bo v ponedeljek, 25. oktobra, ob 11. uri v Infocentru Triglavska roža podelil nove certifikate kolektivne blagovne znamke Blejski lokalni izbor.  Več informacij o dogodku >