Brezplačni vodeni ogledi v poletni sezoni

15.07.2021 | Novice

Turizem Bled je bil uspešen na Javnem pozivu poslovnim subjektom, ki opravljajo dejavnost turističnega vodenja v Sloveniji. Razpisana vodenja so tako za obiskovalce Bleda brezplačna, saj jih financira Slovenska turistična organizacija.

Do konca novembra bo vsak petek potekal enourni sprehod z lokalnim turističnim vodnikom ob jezeru, skozi staro jedro Bleda in po Jezerski promenadi. Zbor udeležencev je ob 10.00 pred TIC Bled (Cesta svobode 10).

IMG_20210702_102333© Anja Šmit

V juliju in avgustu pa bo vsako sredo voden ogled Obišči in razišči Bled. Zbor ob 10.00 na parkirišče pod Blejskim gradom ali ob 11.30 na Slovenskem trgu

Blejski-grad-2018_010_photo_Vizualist-fotogalerija.jpg© Vizualist

Na lahek voden pohod na Stražo pa se lahko podate vsako soboto. Zbor udeležencev je v Zdraviliški park pri vremenska hišica ob 8.00. 
Udeležence bo na Stražo popeljal Arnold Rikli, ki bo na poti predstavil dediščino zdravilca, začetnika sodobnega turizma na Bledu. Njegov moto "Voda seveda koristi, še več zrak in največ svetloba.", verjetno poznate. Njegovi načini zdravljenja so še kako aktualni v današnjih dneh. Naravne lepote in ugodna klima Bleda so in še vedno ponujajo idealne razmere za njegove zračne, vodne in svetlobne kopeli.

riklijev_pohod_bled_56