Poziv Slovenske turistične organizacije k uporabi znaka GREEN&SAFE

05.03.2021 | Novice

Potovalne navade potrošnikov se spreminjajo, zato so pred celotnim turističnim gospodarstvom novi izzivi. 
Slovenska turistična organizacija (STO) se je z oblikovanjem vsebinsko komunikacijske platforme GREEN&SAFE v maju lani hitro odzvala na spremenjene trende v turizmu, Slovenija je tako med prvimi državami na svetu dobila potrditev, da so zastavljene smernice odgovornega, varnega in trajnostnega turizma, skladne z usmeritvami Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC). 

STO tako vabi vse turistične destinacije in ponudnike turističnih storitev, ki skrbno upoštevajo priporočila in ukrepe Nacionalnega Inštituta za javno zdravje (NIJZ) ter sledijo trajnostnim in odgovornim priporočilom komunikacijske platforme GREEN&SAFE, da svoja prizadevanja nadgradijo z registracijo na poslovnih straneh Slovenia.info.  

Na osnovi registracije bodo iz STO po pošti poslali novo nalepko odgovornih potovalnih standardov, ki združuje znak GREEN&SAFE in globalni znak World Travel &Tourism Council SAFE TRAVELS. STO dobitnike nalepke poziva, da nalepko odgovornih potovalnih standardov umestijo na vidno mesto nastanitvenih objektov, turistično informacijskih centrov, kulturnih ustanov, gostinskih obratov, zdravilišč, wellness centrov, turističnih agencij, prevoznih sredstvih za prevoz potnikov... 

Poleg tega bodo uporabnikom omogočili tudi dostop do komunikacijskih orodij in znaka ter priporočil uporabe GREEN&SAFE. Znak odgovornih potovalnih standardov je priporočljivo namestiti tudi na svoje spletne strani in druga digitalna orodja.

Več informacij in registracija uporabe >

Priročnik: Odgovorni potovalni standardi slovenskega turizma.pdf

sto_greensafe