Turizem Bled: Proge so darilo domačinom

11.01.2021 | Novice

Tek-na-smuceh-Bled-Boris-Pretnar-2© Boris Pretnar

V teh dneh je zima na Bledu tako radodarna z mrazom in snegom kot že leta ne. Izjemno škoda je, da v naravnih danostih ne morejo uživati tudi gostje in turisti. Kljub temu se je Turizem Bled odločil, da v sodelovanju s Tekaško smučarskim klubom Bled uredi proge za smučarski tek – glede na to, da smučišča ne obratujejo in da rekreacijsko drsanje v dvorani ni možno je tek na smučeh še ena redkih zimskih aktivnosti, ki poteka nemoteno.

Kot pravi direktor Turizma Bled Tomaž Rogelj, za letošnje leto denarja v proračunu za ta namen ni bilo, kljub temu pa so se odločili, da glede na razmere sredstva prerazporedijo in domačinom omogočijo nekaj zimskih užitkov.

»Pomembno je, da domačini lahko tudi na tem primeru vidijo, da turizem tudi nekaj daje nazaj v okolje,« pravi Tomaž Rogelj.

Vloga lokalnih turističnih destinacij se namreč iz promotoric turizma in destinacij spreminja, LTO-ji postajajo vez med lokalno skupnostjo, državo in turisti. To se bo poznalo tudi v letošnjem letu, ko bo rdeča nit delovanja Turizma Bled prav vključevanje domačinov v širjenje turistične ponudbe in v višanje njene kakovosti in vpetosti v lokalno okolje – od izgradnje kolesarskih poti do nadaljevanja projekta Blejski lokalni izbor.