Sava Hotels & Resorts postopno odpira svoje namestitve na vseh osmih destinacijah

09.06.2020 | Novice

Ljubljana, 9. junij 2020 – Skupina Sava Hotels & Resorts (Skupina SHR) je v juniju pričela s postopnim odpiranjem svojih nastanitev na osmih destinacijah, potem ko so bili njeni hoteli in drugi objekti zaprti od 17. marca, ko je v veljavo stopil odlok vlade o zaprtju turistično gostinskih obratov zaradi epidemije korona virusa covid-19. Ob tem so uvedli nadgrajene ukrepe čistoče in higiene pod oznako »Sava Hotels & Resorts Higienski Standard Plus«. Ti poleg priporočil pristojnih zdravstvenih institucij vključujejo še številne druge ukrepe, ki prinašajo maksimalno zaščito za brezskrbne počitnice gostov v vseh nastanitvah skupine in hkrati omogočajo varnost zaposlenih.

Sava Hotels & Resorts Higienski Standard Plus vključuje ukrepe na ključnih točkah delovanja, od skupnih prostorov (recepcije, hotelske avle, restavracije, bara, bazena, wellnesa, savne) do hotelske sobe. Poleg tega vključuje ukrepe za zaposlene, za zdravstvene centre, kampe, glamping in dogodke.

Ob ponovnem prvega hotela v skupini Sava Hotels & Resorts, Hotela Ajda, Terme 3000 – Moravske Toplice, Ana Praprotnik, direktorica marketinga, izpostavlja: »Veseli smo, da lahko naše nastanitve ponovno služijo svojemu poslanstvu in pričnejo razvajati domače in tuje goste. Z našim lastnim zasnovanim paketom ukrepov »Sava Hotels & Resorts Higienski Standard Plus« smo nadgradili priporočila pristojnih zdravstvenih institucij za varno počitnikovanje gostov. Ključno vodilo vseh sodelavcev v naši skupini je skrb za varnost in dobro počutje obiskovalcev, vendar brez pretiranega obremenjevanja gostov z zaščitnimi ukrepi. V Savi Hotels & Resorts želimo biti tudi partner ostalim turističnim ponudnikom na posameznih lokacijah. Trenutno so vsa naša prizadevanja usmerjena v pritegnitev domačih gostov, ki tradicionalno predstavljajo 50 odstotkov gostov v skupini Sava Hotels & Resorts in jih vabimo s sloganom »Varno skupaj. Na oddihu blizu doma.« Veseli smo, da beležimo porast rezervacij na vseh naših destinacijah, z odpiranjem mej tudi s strani tujih gostov. Zadovoljni smo s prvimi odzivi in že zbranimi rezervacijami, predvsem za naše terme, zdravilišča in obalo. Hkrati se zavedamo, da je za preživetje ne le našega podjetja ampak celotnega slovenskega turizma ključna vrnitev tujih turistov, ki je odvisna od rahljanja ukrepov v drugih državah in odpiranja državnih meja ter letalskega prometa. Zato bomo naše nastanitve odpirali postopno: najprej terme in zdravilišča, nato obalni del in Bled.«   

Nastanitve bodo v Skupini Sava Hotels & Resorts odpirali postopno glede na krepitev povpraševanja po sprostitvi ukrepov:

Novo sezono so otvorili z odprtjem Kavarne park na Bledu (9.5.2020), sicer pa sta od 20.4.2020 odprta tudi Golf v Terme 3000 v Moravskih Toplicah in od 30.5.2020 Kamp Lucija v Portorožu. Od 5.6.2020 dalje sta odprtia Kamp v Terme 3000 in Kopališče T3000 z lokalom v Termah 3000 – Moravske Toplice. S 7.6.2020 se je pridružil še Hotel Ajda. 12.6.2020 bodo v okviru destinacije Sava Hoteli Bled odprli Glamping, na obali pa Salinero resort Strunjan. 15.6.2020 odpirajo svoja vrata vse namestitve v Termah Ptuj: Grand Hotel Primus, prenovljene mobilne hiške v Kampu Ptuj, Kamp Terme Ptuj, Vodni park in zdravstveni center. Do konca junija se odpirajo še namestitve: Prekmurska vas Ajda v Terme 3000 – Moravske Toplice in Hotel Haliaetum v San Simon resort Izola (oba 19.6.2020), Hotel Mirta v San Simon resort Izola (22.6.2020), Depandanse San Simon, Grand Hotel Bernardin, Vile Park v St. Bernardin resort Portorož in prenovljen Hotel Park v Sava Hotelih Bled (vsi 25.6.2020). V juliju sledi odprtje namestitev v Zdravilišču Radenci (1.7.2020) in Terme Lendava (3.7.2020, z izjemo Hotela Lipa ki se bo odprl 31.7.2020). 17.7.2020 se kot zadnji v okviru St. Bernardin resorta Portorož odpre prenovljen Hotel Histrion.

V skupini Sava Hotels & Resorts verjamejo, da s svojo ponudbo izpolnjujejo ključna pričakovanja gostov: poskrbeli so za maksimalno varnost in higieno, nastanitve nudijo v najlepših slovenskih regijah (obala, panonski termalni del in Bled), resorti in nastanitve so v naravi, stran od množic, z možnostjo številnih aktivnosti na prostem, prenovljeni objekti vabijo z edinstvenimi in trajnostnimi zgodbami, nenazadnje pa lahko gosti izbirajo ponudbo v širokem cenovnem razponu.

Čas epidemije in zaprtja nastanitev so v skupini Sava Hotels & Resorts izkoristili za prenove in tako poleti odpirajo kar dva povsem prenovljena hotela, ki skupaj predstavljata največjo letošnjo investicijo v slovenskem turizmu v višini približno 25 mio EUR. Gre za Hotel Park, ki stoji tik ob Blejskem jezeru, in kjer so navdih iskali v Blejski naravi ter Hotel Histrion v Portorožu, največji hotel v Sloveniji, ki je posvečen doživetju Istre. Poleg tega pa so zaključili dve investiciji v termalnem delu, in sicer nove mobilne hišice v Termah Ptuj in restavracijo v Hotelu Ajda v Termah 3000 – Moravske Toplice. 

Služba za odnose z javnostmi Sava Hotels & Resorts