Razvedrilo

Soba pobega The Game

The Game© The Game

Soba pobega The Game Bled je neverjetno zabavna izkušnja za vse iskalce dogodivščin. Primerna je za družine, otroke, prijatelje ali sodelavce. Izhod iz čarobne sobe morate najti v 60 minutah kot skupinica od dveh do petih ljudi, ki sodelujejo med seboj. Soba pobega The Game je namenjena ljudem vseh starosti in zanjo ne potrebujete nikakršnega predznanja. V igri je pomembno medsebojno sodelovanje, komunikacija, dobro opazovanje, iznajdljivost in predvsem to, da uživate v odlični zabavi.

Kontakt:

Soba pobega The Game
Grajska cesta 12, 4260 Bled
T: +386 (0)30 232 323
E:
W: http://www.thegame.si

 

Unlock Bled – prva “outdoor escape” pustolovska igra z e-kolesi na svetu!

Miha Kofjač© Miha Kofjač

Na krožni kolesarski turi po Bledu vas čaka sedem vznemirljivih preizkušenj, na katerih boste odklepali skrivnosti, spoznavali blejske bisere in legende, naravne lepote, »selfie spote« ter resnično zgodovino Bleda, reševali nerodno čarovnico ter se med prijetnim kolesarjenjem super zabavali!

Igra je primerna za 2 do 5 udeležencev, traja 2 uri in lahko poteka v slovenski ali angleški različici.
Omejena je na trajanje kolesarske sezone (od aprila do oktobra).

Kontakt:

UNLOCK Bled
Ljubljanska cesta 5, 4260 Bled
T: + 386 (0)31 544 959
E:
W: www.bled.escape-room.si

 

Ne razjezimo blejskega zlatoroga – tematska pot okoli Blejskega jezera

Zemljevid Zlatorog© Zemljevid Zlatorog

Dobrodošli na tematski poti, kjer vas čaka sklop šestih postaj okoli Blejskega jezera, na katerih boste preko igre spoznali, kako pomembno je varovanje okolja za prihodnost. Na zabaven in izviren način boste spoznali lepote Bleda, kulturne in naravne znamenitosti ter podoživeli eno najbolj znanih pravljic skozi otroško domišljijo.

Letak

 

Godrnjačeva pot – družinska tematska sprehajalna pot

TD Bohinjska Bela© TD Bohinjska Bela

Vabljeni na sprehod po otroški tematski poti v bližini Bohinjske Bele. Pot se začne in konča pred Domom krajanov (pred trgovino) na Bohinjski Beli. Označena je z zelenimi tablami, na katerih so medvedje šape. Pot je krožna in vam bo vzela eno do dve uri. V pomoč vam bo Godrnjačev zemljevid, ki ga lahko dobite v informacijski točki v okrepčevalnici Galetovec v samem vaškem jedru. Na poti lahko obnovite znanje o poznavanju dreves - označenih je preko 30 različnih vrst dreves. 

Godrnjačeva pot nas popelje v stare čase, ko je nekega dne skozi Bohinjsko Belo prihlačal pravi medved, ki se ga je prijelo ime Godrnjač. Na prijetni družinski poti boste prehodili isto pot, kot jo je medved Godrnjač, in odkrili, kaj vse se mu je pripetilo na poti skozi našo vas. Šape vam bodo kazale pravo smer, naloge na postajah pa bodo preizkušale vašo zavzetost in spretnost. Ob poti opazujte naravo, opazujte drevesa in rože, raziskujte. Na vsaki postaji opravite nalogo, ki je na kratko opisana na tamkajšnji tabli, natančneje pa v seznamu postaj in nalog. Če boste imeli srečo, pogum in boste prišli zelo potiho, boste v medvedovem brlogu srečali Godrnjača.

Letak

Kontakt:

Turistično društvo Bohinjska Bela
E:
W: http://bohinjskabela.si/sl

 

Začaran gozd – družinska pustolovščina

Oto Žan© Oto Žan

Vsi tisti, ki vam domišljija ni tuja, ki še vedno vrjamete v pravljice, radi hodite po gozdu v družbi svojih najbljižjih. Dobrodošli v Začaranem gozdu. To je družinska pustolovščina za vso družino. 

Pot Začaranega gozda vijuga po gozdu hriba Hom nad Zasipom pri Bledu in je dolga 2.2 km. V gozdu živijo gozdne živali in pravljična bitja. In največ skrbi jim povzroča vodja ravbarjev, ki ga išče ves gozd. Nihče ne ve, kako mu je ime ... In vi ste za nas edino upanje. Če vam uspe priti do konca začaranega gozda, boste z rešenimi nalogami in namigi odkrili njegovo ime in ga javili policiji začaranega gozda.

Za pot potrebujete nahrbtnik Začaranega gozda, v katerem najdete knjižico z zgodbo, volčjo leseno zapestnico in ogrlico, masko volka iz filca in pisalo Začaranega gozda. Vse te pripomočke boste morali uporabiti na poti, da bo ta za vas varna in zanimiva. Kupite jih lahko v TIC Bled, Infocenter Triglavska roža Bled, gostišču Jurček ali preko spleta Gozdni mož.

Letak

Kontakt:

KUD Kamot
E:
W: Facebook