Kolesarjenje

Združite prijetno s koristnim in ogled okolice Bleda preživite (rekre)aktivno.

Kolesarske poti

Popotovanje s kolesom je pravzaprav najboljša oblika spoznavanja določene pokrajine. Blejski kot je zelo primeren za kolesarje, pa naj bodo to nezahtevni starejši gostje in mlade družine ali pa zagrizeni rekreativci. Posebnih prog samo za kolesarje na Bledu in okolici ni, ker pa ni veliko prometa, so za kolesarje primerne skoraj vse ceste.

Lokalne ceste in kolovozne poti med vasmi v okolici Bleda so primerne za krajše kolesarske izlete, gosta mreža gozdnih cest na Jelovici, Pokljuki in Mežakli lahko zadovolji še tako zahtevnega gorskega kolesarja.

 

 


 

 

 

Za tiste z nekaj manj kondicije predlagamo kolesarski izlet po dolini Radovne, lahko pa se tudi z avtomobilom peljete na Pokljuko in na sami planoti izvedete kolesarski izlet v prijetni senci smrekovih gozdov. Poudariti velja, da je povsod v Sloveniji vožnja s kolesi izven cest in kolovozov prepovedana. Na Bledu si lahko v več agencijah sposodite kolo in po želji tudi najamete vodnika.

Možni kolesarski izleti so v obliki simbola (silhueta kolesa) označeni na turistični karti Bleda.

Kolesarite

Pripravite se na lagodno kolesarjenje skozi lepo pokrajino ali na zahtevnejše gorsko kolesarjenje. Vzdržite do cilja, ki ste si ga zadali, nato pa se podajte na adrenalinski spust v dolino.