Trans Karavanke MTB Trail

28.07.2021 | Novice

Bike trail Trans Karavanke© Aleš Fevžer, www.slovenia.info

Trans Karavanke MTB Trail je daljinska pot izven asfalta v bližini Bleda. Leži severno od Bleda in vodi vzdolž gorske verige Karavanke.

Trasa Trans-Karavanke MTB Trail je v Sloveniji (predvideno) petdnevno prečenje pod vrhovi grebena Karavank, ki se ga lahko lotimo z obeh strani, zahodne (tromeja Slovenija – Avstrija – Italija) v bližini smučarske Kranjske Gore in smučarsko skakalne Planice v skrajnem severozahodnem kotičku Slovenije ali vzhodne, z mejnega prehoda Jezersko, kjer je gorski prelaz v Avstrijo. V Avstriji potekajo tri bolj ravninske etape, ki potekajo po lokalnih cestah skozi vasi.

Trans-Karavanke MTB Trail je čistokrvna gorskokolesarska dogodivščina z visokogorskimi enoslednicami in spektakularnimi razgledi. Skupna dolžina je 132 km, tako da dnevne etape niso predolge, le do 35 km, a verjemite, da niso prekratke. Predvsem vsebujejo dovolj vzponov in tehničnih odsekov, kjer se s povrečno hitrostjo nihče ne hvali.

Prenočišča so v planinskih kočah. Bled, ki je približno na polovici trase, je lahko dobro izhodišče ter baza za okrevanje in uživanje po koncu opravljene dogodivščine, saj imamo do vstopa na traso le dobre pol ure.

Trasa je zelo dobro označena z modrimi smernimi tablami, prav tako so planinske koče pripravljene na sprejem kolesarjev, saj je gorsko kolesarstvo v Sloveniji izjemno popularno.

kranjska gora© Alan Kosmač, Sidarta d.o.o., www.slovenia.info

Kolesarite le tam, kjer je dovoljeno

Na katerokoli pot se boste podali, upoštevajte označbe na poti. Kjer niste na označeni poti, se vozite po urejenih poteh, primernih za vožnjo s kolesom. Vožnja po planinskih poteh, ki niso označene za kolesarje (modro–bela markacija), v Sloveniji ni dovoljena.

 

Več o Trans-Karavanke MTB Trailu >