Bled Bus: poleti brezplačno po Bledu in na Pokljuko

21.06.2024 | Novice

Bled Bus © Boris Pretnar

Tudi letos bodo vsak dan v juliju in avgustu po Bledu in na Pokljuko vozili trije brezplačni avtobusi, s katerimi želimo razbremeniti prometno infrastrukturo. Na ta način želimo vsem, tako domačinom kot obiskovalcem, zagotoviti možnost koriščenja trajnostnega in brezplačnega prevoza.

Linije s končno in začetno postajo pred Infocentrom Triglavska roža

Avtobusi s svojo začetno in končno postajo na Selišah, pred Infocentrom Triglavska roža, bodo vozili po spodaj pripetem voznem redu.

Linije Pokljuka, po vaseh in okoli jezera

Štirikrat dnevno bo Bled Bus obiskovalce zapeljal do Pokljuke na doživeto in trajnostno raziskovanje planote. Avtobus, ki sprejme 30 potnikov in 5 koles, bo Bled s Pokljuko povezoval ob 7.20, 9.20, 14.20 in 17.30 uri.

20-sedežni avtobus bo trikrat dnevno povezoval Bled z okoliškimi vasmi, z odhodi ob 9., 14. in 16.45 uri.

Avtobus s krožno vožnjo okoli jezera bo vozil vsako uro med 9. in 19. uro in sprejel do 30 potnikov.  

Koristne informacije

Vožnja z Bled Busom je brezplačna, prehodne rezervacije niso na voljo. Prevozi niso namenjeni organiziranim skupinam, temveč posameznikom, tako domačinom kot obiskovalcem.

Bled Bus na liniji Pokljuka sprejme do 5 navadnih koles, vse linije omogočajo prevoz za otroške vozičke. Avtobusni niso dostopni z invalidskim vozičkom.

Kot ročna prtljaga se smejo prevažati manjše živali (tudi psi) v primernih sredstvih za prevoz (kletke), vendar na polno odgovornost potnika in na način, da zaradi tega niso ogroženi ali ovirani drugi potniki. Živali se ne smejo prosto gibati po sedežu oziroma vozilu. Nesnažni in mokri psi se ne smejo prevažati.

Preprosto naokrog – trajnostno raziskovanje Bleda z okolico

Prometni izzivi so skupni vsem krajem v skupnosti Julijskih Alp, zato jih skušamo naslavljati kolektivno. Turizem Bled tako ponovno financira avtobusne prevoze okoli jezera in po vaseh, Občina Bled, Gorje in Triglavski narodni park pa avtobusno linijo na Pokljuko.

Obiskovalce vabimo, da se nam pridružijo pri pisanju trajnostne in zelene zgodbe in se na doživetja, ki jih nudi Bled z okolico, podajo na okolju prijazen in preprost način z uporabo Bled Busa.  

Bled Bus 2024 - vozni red.pdf

Bled bus linije vecja

Bled bus vozni red vecja