Kratki film Pustolovščina življenja nagrajen na Festivalu turističnega filma

19.06.2024 | Novice

ITTFA filmski festival Južna Afrika

Med 11. in 15. junijem 2024 je v Cape Townu v Republiki Južni Afriki potekal 6. mednarodni festival turističnega filma ITFFA, kjer so z zlatim priznanjem nagradili tudi kratki film Pustolovščina življenja. 

Festival turističnega filma ITFFA predstavlja najboljše turistične promocijske in dokumentarne filme z vsega sveta. Na festivalu, ki slavi vrhunske pripovedovalce turističnih zgodb s poudarkom na kulturni dediščini in trajnostnem delovanju, se je predstavilo 436 filmov iz 61 držav. Zmagovalce je izbrala 46-članska komisija na podlagi sedmih kriterijev: učinek, kreativnost, zvok, slog, vsebina, pripovedovanje zgodbe in ciljna usmerjenost.

Novembra 2023 je Turizem Bled premierno predstavil kratki film Pustolovščina življenja, ki je vsebinsko navdahnjen z romantično blejsko zaroko in nadgrajen z doživetji v okolici Bleda. Film gledalca popelje skozi številne primerne lokacije za popolno snubitev, a se med iskanjem zgodi kar nekaj zapletov … Film, ki je nastal v sodelovanju Turizma Bled, priznanega fotografa in režiserja Cirila Jazbeca ter produkcije hiše TENT film, so v Cape Townu nagradili z zlatim priznanjem.

Vabljeni k ogledu kratkega filma Pustolovščina življenja.

Zlato priznanje na Festivalu turističnega filma.pdf