Največji Božičkov nabiralnik v Sloveniji bo stal na Bledu

09.11.2023 | Novice

Božičkov nabiralnik

Prihajajoče praznično obdobje bo Bled ovilo v čarobno zimsko pravljico. Da bodo prazniki še posebej pravljični za naše najmlajše, bomo med 2. in 14. decembrom na blejski promenadi postavili ogromen Božičkov nabiralnik, največji v Sloveniji, ki bo sprejel prav vsa pisma, polna želja, namenjena zimskemu dobremu možu, Božičku.

Dragi starši, dragi otroci,

tokrat smo severni pol pripeljali kar na blejsko promenado. Družinska dogodivščina naj vas popelje v središče Bleda, kjer bo med 2. in 14. decembrom obratovala Božičkova pisarna. Tam bodo otroci napisali pisma Božičku, jih vstavili v ogromen nabiralnik poleg pisarne, nato pa bodo pisma 14. decembra odšla na dolgo pot, v mesto Rovaniemi na Laponskem. 17. decembra bodo predana v roke čisto pravemu Božičku, ki bo prav vsako pismo natančno prebral in seveda izpolnil tudi tiste najbolj skrite želje. Otroci bodo še pred božičem prejeli uradno Božičkovo potrdilo o prejemu pisma želja.

Božičkov nabiralnik bo na jezerski promenadi postavljen med 1. in 31. decembrom 2023, od 14. decembra dalje pa se Božičkova pisarna spreminja v Otroški kotiček, kjer bodo otroci ustvarjali voščilnice za varovance Doma dr. Janka Benedika Radovljica in Medgeneracijskega centra Bled.

Vabljene družine z otroki vseh starosti, da se nam pridružite na blejski Zimski pravljici, s pestrim otroškim programom.

Več informacij o programu je na voljo tukaj.