Odprtje trajnostnega grbinastega poligona na Bledu

18.10.2023 | Novice

bledpumptrack

Prebivalci Bleda in okolice bodo sedaj lahko prosti čas preživljali aktivno na novem trajnostnem grbinastem poligonu iz žlindre. Nova športna pridobitev je rezultat partnerstva in izjemnega sodelovanja Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez in podjetja SIJ – Slovenske industrije jekla, saj smo skupaj z Občino Bled, ob stavbi Infrastrukture Bled, otvorili prvi trajnostni grbinasti poligon na Bledu in tretji v okviru sodelovanja OKS-ZŠZ, SIJ, slovenskih občin ter projektnih partnerjev.

Trajnostni grbinasti poligoni so edinstven projekt uporabe stranskega proizvoda jeklarske industrije – žlindre, s katero so izdelani grbine in zavoji ter je urejena drenaža. Z žlindro nadomestimo drobljenec in posledično pomembno prispevamo k zmanjšanju porabe naravnih virov. Z izgradnjo trajnostnih grbinastih poligonov spodbujamo aktivno preživljanje prostega časa med lokalnim prebivalstvom in vsemi, ki se bodo podali na grbine ter na njih preizkušali svojo jekleno voljo, obenem pa prispevamo k ohranjanju okolja tudi v kolesarstvu.

Pri projektu gradnje trajnostnih grbinastih poligonov iz žlindre sodelujejo trije partnerji: OKS – ZŠZ, in Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla in Planapark kot graditelj grbinastih poligonov. Pomemben partner pa je seveda lokalna skupnost, tokrat  Občina Bled.

Med gosti otvoritvene slovesnosti so bili župan Občine Bled Anton Mežan, vodja korporativnega komuniciranja Skupine SIJ mag. Sara Wagner, podpredsednik OKS – ZŠZ mag. Miran Kos, direktor podjetja Planapark Janez Bajda, vodja regijske pisarne OKS – ZŠZ Jesenice Branko Jeršin in ravnateljica Osnovne šole Bled Tanja Müller.

Dogodek so popestrili učenci in učenke Osnovne šole Bled. S plesno točko so se predstavile mlade plesalke pod mentorstvom Ane Hribar, nastopili so tudi pevke in pevci pevskega zbora pod mentorstvom Primoža Mirtiča Dolenca in Mateje Sirk. Navzoče pa je vseskozi zabaval Lisjak Foksi, ki si je prišel ogledat otvoritev in se družit z najmlajšimi udeleženci.

Vir: Občina Bled