Košarkarski praznik na Bledu

18.09.2023 | Novice

Dogodek “Luka 2 Bled” je združil športno strast, naravno lepoto Slovenije in ikone športa.

V soboto je Bled postal središče košarkarskega sveta z dogodkom “Luka 2 Bled”. Na mirni gladini Blejskega jezera je zasijalo edinstveno plavajoče košarkarsko igrišče, kjer so se v sklopu Grosbasketovega turnirja 3x3 predstavile nove generacije košarkarskih talentov iz petih držav. Obiskovalci so imeli priložnost občudovati prestižni NBA pokal Larry O’Brien, se preizkusiti v navijaških izzivih in biti med prvimi, ki so si zagotovili novi šporni copat “Luka 2 Lake Bled”. Ta dogodek je združil športno strast, naravno lepoto Slovenije in ikone športa, pričaral pa je tudi nepozabno kuliso ob Blejskem jezeru.

gtsgdhzhth

Mladi košarkarski upi navdušili občinstvo. 

Celodnevna prireditev se je začela s košarkarsko ‘kliniko’, kjer je 25 mladih košarkarskih upov pod vodstvom strokovnjaka iz lige NBA izpopolnjevalo svoje veščine.

Ob uradnem odprtju so zbrane nagovorili predstavniki organizatorjev in glavnih partnerjev dogodka, in sicer župan Bleda, Anton Mežan, mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, Akos Miller, predstavnik znamke Air Jordan in Artur Mužič, direktor podjetja Grosbasket. Govorci so si bili enotni, da je Slovenija vrhunska gostiteljica zahtevnih in atraktivnih športnih prireditev, ki si zaslužijo svetovno pozornost.

Na igrišču plavajoče košarkarske lepotice se je pomerilo 16 košarkarskih ekip, ki so pokazale, da je prihodnost košarke svetla. Zmaga turnirja je tako pri dekletih kot tudi fantih odšla v roke slovenskih ekip. Zmagale so: Tara Jazbec, Nika Ocvirk, Gaja Urlep in Nika Blagus. Pri fantih so slavili: Mark Morano Mahmutović, Bine Gabriel, Žan Durkič in Samba Djibril Gueye.

gfhgfhg

V središču pozornost novi športni copat “Luka 2 Lake Bled”.

Model športnega copata “Luka 2 Lake Bled” ima v svoj DNK zapisano Slovenijo in je ponosno simbol nepozabnega dogodka. Superge, zaznamovane z odtenki modre in iz trajnostnih materialov, so bile s pomočjo potapljačev spektakularno prinesene iz globin jezera. Na igrišču so jih prevzeli plesalci pod vodstvom Mihe Krušiča, ki so jih v impozantni koreografiji predstavili svetu. Stabilnost igrišča so preverili tudi vedno odlični Dunkin Devils, ki so množici okoli jezera ponovno jemali dih s košarkarskimi vragolijami in tako pridodali k spektaklu še en delček mozaika, ki potrjuje, da lahko Slovenija ustvari dogodke, ki so prava paša za oči in dušo. 

Fotografije dogodka: PHOTO MATERIAL - LUKA 2 BLED