Nova blejska nastanitev v Zeleni shemi slovenskega turizma - Apartmaji Koman Bled

04.09.2023 | Novice

19b128f3-d02e-4347-8303-46d40dea6da0 (1)

V Apartmajih Koman Bled, prenočiščih z družinsko noto, s ponosom oznanjajo, da so letos uspešno pridobili mednarodno priznana okoljska znaka "Zeleni ključ" inSlovenia Green Accommodation. Ti priznanji poudarjata njihovo zavezanost k trajnostnemu turizmu in varovanju okolja.

V Apartmajih Koman Bled, na mirni zeleni lokaciji v srcu Bleda, združujejo sodobno udobje zbogato zgodovino. Vila iz 50. let, preurejena v počitniške apartmaje, ohranja svojo šarmantno preteklost s starinskimi dekorativnimi predmeti lokalnega izvora, kar ustvarja edinstveno vzdušje zagoste. Lastnika Kristina Koman in Peter Hausman, sta počaščena, da lahko gostita obiskovalce z vseh koncev sveta. Kot domačina, navdušena okuševalca domačih dobrot in radovedna obiskovalca zanimivih lokalnih dogodkov, gostom z veseljem svetujeta, kam na izlet ali kam na dobro domačo pojedino.

"Z možem sva dolgo sanjarila o tem, da bova nekoč uredila idiličen prostor, ki bo obiskovalcemBleda nudil prijetno in udobno počitniško nastanitev," je povedala lastnica Kristina Koman. "Naša želja se nama je uresničila leta 2010, ko sva preoblikovala čudovito vilo v apartmaje, ki združujejo sodobno udobje s pridihom preteklosti.

"S pridobitvijo okoljskega znaka "Zeleni ključ" so v Apartmajih Koman Bled dokazali svojo zavezanost k trajnostnemu turizmu in skrbnemu ravnanju z naravnimi viri. „Uvedli smo trajnostne prakse, ki vključujejo varčevanje z vodo in energijo, kar nam omogoča zmanjšanje ogljičnega odtisa in ohranjanje dragocenih naravnih virov“, pravi Komanova.

Njihov poudarek je tudi na trajnostni urejenosti bližnje okolice. „Skrbimo namreč za trajnostno in ekološko osveščeno obdelavo vrta in okolice: Naš objekt se nahaja v čudovitem vrtu, kjer lepo uspevajo stare drevesne vrste, med njimi več kot 70 let star oreh in jablana sorte carjevič ter 70 let staro brinje. Ob spoštovanju njihove rodovitnosti vse te čudovite plodove skrbno oberemo, iz njih pa skupaj z lokalnimi ponudniki pripravljamo tradicionalno orehovo potico, domače orehovo žganjei n druge dobrote. Za dobrodošlico vsakemu gostu ob prihodu ponudimo kos potice in šilce orehovca." Vsa vrtna dela izvajajo z najvišjim spoštovanjem do okolja, pri čemer se izogibajo uporabi škodljivih kemikalij in spodbujajo naravno rast rastlin.

Koman_photo_UnaRebic_IMG_5357

Poleg tega v Apartmajih Koman Bled spodbujajo goste k ločevanju odpadkov in okoljskoo dgovornemu ravnanju med njihovim bivanjem. Njihov cilj je zmanjšati negativni vpliv turizma naokolje in ohraniti čisto in neokrnjeno naravo okoli Bleda.

Za več informacij o Apartmajih Koman Bled in njihovi okolju prijazni namestitvi obiščite www.apartmajikoman.com ali stopite v stik z njimi na email: .

 

Turizem Bled ponudnikoma nastanitve iskreno čestita za vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma in pozdravlja njuno zavezanost trajnostnim usmeritvam destinacije.