Bled bogatejši za trgovino brez embalaže

02.06.2023 | Novice

Bled bogatejši za trgovino brez embalaže

Po nekaj letih, ko je na nekdanjem prostoru bencinskega servisa na Bledu zaživela tržnica, je Bled zadnji dan maja dobil še trgovino Na kilo, ki je zasnovana kot trgovina brez embalaže.

S trgovino upravlja KGZ GOZD Bled, ki s tem krepi mrežo proizvajalcev, ki svoje pridelke predelujejo z vsem srcem in skrbnostjo. Ti bodo skrbeli za edinstveno ponudbo.

Trgovina povezuje prijazne ljudi, ki delijo strast do tako pridelanih izdelkov.

Ti bodo pomagali ustvarjati prijeten vrvež, prijazen prostor za skupnost ter medsebojno podporo.

Trgovina, v kateri so na voljo izdelki več kot petnajstih ponudnikov, je odprta od ponedeljka do petka od 9. do 17. ure, ob sobotah od 8. do 12.

Doma si izberite prazne posodice, vrečke in kozarce. Prinesite jih s seboj v trgovino in jih napolnite s svojimi najljubšimi izdelki.

Trgovino pozdravlja tudi blejski župan Anton Mežan, ki pravi, da se še sam dobro spominja časov, ko so bile vse trgovine takšne – ko ni bilo plastične embalaže in ko smo živeli bolj trajnostno.

Trgovina brez embalaže je izjemnega pomena v zeleni zgodbi Bleda. Zdaj imamo potrošniki končno možnost kupiti artikle od poznanih proizvajalcev na način, da okolju povzročimo čim manj škode.