Ribno Alpine Hotel je postal 4-zvezdični hotel

22.03.2023 | Novice

hotel-ribno-novica© Hotel Ribno

Pred šestimi leti je Hotel Ribno dobil nove lastnike, družino domačinov, ki so si zadali, da bodo iz dotrajanega hotela ustvarili novo podobo. Glavni cilj je bil umestitev zgradbe kot tudi njene vsebine v prečudovito naravno okolje, ki jo obdaja.

Začelo se je z menjavo strehe in oken. Stara, prepišna okna so nadomestila nova, lesena, ki dihajo, a hkrati omogočajo dobro izolacijo. A k novim oknom se ni podala stara, temno rjava fasada, zato smo jo popeskali in posvetlili. Nastala je zunanjost, ki odseva tipičen alpski stil, z balkoni in fasado v naravnem lesu.

Po tem lepotnem posegu smo se posvetili notranjosti, saj je razlika med novo zunanjo podobo in obrabljenim notranjim videzom močno bodla v oči. Odločili smo se, da se najprej lotimo najbolj dotrajanih zadev. Prve so bile na vrsti kopalnice v tretjem nadstropju. Nato so se delne prenove nadaljevale po fazah in posameznih delih stavbe, vedno v izven-sezonskem času, spomladi, jeseni, nekaj v času Covida-19. Februarja letos smo zaključili s prenovo vseh sob.

Oprema v novih sobah in drugih prostorih je narejena po meri, iz starega lesa in izdelana v domači mizarski delavnici. Naravne barve, naravni materiali, drobni detajli – vse to daje prenovljenim prostorom pridih pristne alpske domačnosti in topline.

Ves čas delovanja podpiramo trajnostni razvoj in želimo ohraniti naš svet zelen. Do okolja izkazujemo skrben odnos, še posebej na področju odpadkov, pitne vode in spoštljivega odnosa do hrane. Leta 2018 smo pridobili certifikat Zero Waste Hotel in postali prvi hotel v Sloveniji s tem nazivom. Lani smo prvi v Evropi pridobili še evropski Zero Waste poslovni certifikat, ki nam ga je podelila mednarodna komisija.

Zelo radi imamo kolesarstvo in kolesarje zato smo se odločili, da bomo postali resort, ki nudi prav vse za nepozabne kolesarske počitnice. Zadnjih nekaj let uspešno gradimo svojo zgodbo in postajamo prepoznavni v Sloveniji kot tudi v tujini, kar se vidi po številu kolesarskih gostov, ki raste iz leta v leto.

Vse skupaj (prenova, Zero Waste in kolesarstvo) je ob zadnjem ocenjevanju za višjo kategorizacijo zadostovalo, da je bivši Hotel Ribno, sedaj Ribno Alpine Hotel ponovno postal štiri zvezdični hotel.

Veseli smo, da smo dosegli svoj cilj, a se hkrati zavedamo, da zgodba še ni končana. V prihodnosti imamo v načrtu še prenovo wellnessa, več energije bomo posvetili digitalizaciji in višjemu nivoju storitev.

Katarina Strgar