Radovljiška graščina

Radovljiška graščina

Linhartov trg 1, 4240 Radovljica

+386 8 205 13 88


Spletna stran

Število konferenčnih sob

2

Površina

270 m2

Višina stropa

4,5 - 8,2

Postavitev kino

180

Postavitev razred

150

Banket

120

Sprejem

300

Staro mestno jedro Radovljice, oddaljeno le 7 km od Bleda, je dostopno in čudovito ohranjeno. Srednjeveške hiše so postavljene ob njegovem jedru, ki je namenjeno le pešcem. Največja zgadba na glavnem trgu pa je veličastna Radovljiška graščina, ki se ponaša z bogato fasado iz 18. stoletja.

V graščini je izjemen čebelarski muzej, ki prikazuje bogato čebelarsko tradicijo v Sloveniji, gosti pa številne začasne razstave in koncerte. Njegovo veliko dvojno stopnišče daje palači prefinjenost, dragulj v njeni kroni pa je svetla in zračna baročna dvorana z visokimi stropi, ki je edinstveno okolje za sprejeme in svečane večerje. Dvorana sprejme do 120 gostov s postavitvijo okroglih miz in se lahko združi s sosednjo Plesno dvorano in tako sprejme dodatnih 80 gostov. Z dvema najslavnejšima tradicionalnima slovenskima gostiščema, ki sta le streljaj stran, so vedno na voljo odlične gostinske storitve. Stekleni atrij, predprostor in zunanja terasa so primerni tudi za sprejeme, ki jih lahko obogatijo z elementi iz lokalne dediščine.


Na vrhu stopnišča, v prvem nadstropju graščine, leži imenitna Baročna dvorana (145m2). Dvorana ponuja čudovite razglede na Karavanke in je zelo svetla, visoka in zračna. Izjemen ambient dopolnjujejo štukature in bogata razsvetljava, ki se lahko prilagodi vašim željam. Baročna dvorana ima kvadraten tloris in je na eni strani povezana s kabinetom, na drugi pa s Plesno dvorano. Avla pred vhodom v Baročno dvorano služi kot njena prostorska dopolnitev, primerna predvsem za stoječe sprejeme.

Plesno dvorano (125m2) zaznamujejo velika okna s pogledom na Karavanke in notranji atrij in poznobaročna dekorativna stropna poslikava, ki ji daje svečan pridih. Je pravokotnega tlorisa, nekoliko manjša in nižja od Baročne dvorane, s katero je povezana z veznimi vrati. Vrata na drugi strani dvorane vodijo na hodnik.

Atrij (95m2) v pritličju graščine s portali iz zelenega tufa je ogrevan in pokrit s stekleno streho. Povezan je s prostornim preddverjem in senčno teraso. Prostor je primeren za stoječe pogostitve, manjše koncerte, literarne večere in podobne dogodke.

Terasa leži na severni, senčni strani graščine, in je z njo obdana s treh strani. Z nje se odpirajo pogledi na deželo s Karavankami v ozadju. Terasa ima neposreden dostop do atrija in dvorišča pred cerkvijo Sv. Petra in služi kot prizorišče sprejemov, manjših predstav in koncertov.

Podrobnosti

kljukica

Dnevna svetloba

kljukica

Brezžični internet

kljukica

Klima

kljukica

Prosta izbira gostinskega ponudnika

kljukica

Možnost uporabe zunanjih površin

kljukica

Dostopno za gibalno ovirane