Grajski 3-hodni meni
Okusi tradicije in nostalgije, združeni s kreativnostjo kuharskih mojstrov tik ob Blejskem jezeru.
Grajska plaža ni le privlačna za kopanje, ampak vse bolj tudi za gurmanske užitke. Ekipa zagnanih mladih kuharjev je z lastnikom restavracije Alešem ustvarila 3-hodni meni, ti temelji na nostalgiji in spominu na nedeljska kosila pri babici ter vikend obiskih pašnih planin. Osnovnim sestavinam, ki jih večinoma dobivajo iz okoliških kmetij, je dodan še podpis kuharskih mojstrov in tako se na vašem krožniku znajde na videz preprosta, a z okusi bogata gurmanska simfonija.
Grajski 3-hodni meni:
Jesihfaljš« (Mlinaričeva govedina, jabolčni kis, rdeča čebula, kumare, majoneza bučnega olja, jajce)
***
Počasi pečen telečji vrat mesarije Mlinarič, pire krompir z blejskim sirom, jabolko, korenje
***
Baskovski cheescake s skuto kmetije Dolenc in blejskim medom, domači džem črnega ribeza