Območje Ribnega

Spokojna in mirna okolica Ribnega vabi z naravnimi lepotami in tradicionalno domačo hrano.

Območje Ribnega združuje Ribno, Koritno, Bodešče in Selo, vasi, v katerih domujejo mir, tišina in spokojnost. Nekakšno središče predstavlja Ribno, gručasta vasica s farno cerkvijo sv. Jakoba. Na njenem južnem robu, od koder je čudovit razgled na Savo Bohinjko, je hotel Ribno, nedaleč stran blizu reke Save, pa je naravno jezerce. Sprehajalci radi zavijejo tudi prek mostu čez Savo Bohinjko do lovske koče na Taležu, saj se od tod ponuja lep razgled na Bled in Karavanke.

Bodešče so znane predvsem po gotski cerkvici sv. Lenarta iz sredine 15. stoletja, ki je postavljena na tako imenovanih Bodeških pečeh. Koritno, manjša razpotegnjena vas, ki leži na robu savske terase, je najbližje Bledu – od njega je oddaljena le poldrugi kilometer. Selo, pretežno kmečka vas zahodno od Ribnega, pa je znana predvsem po kmečkem turizmu.

© Tomo Jeseničnik

Turistične kmetije

Na območju Ribnega je več turističnih kmetij, ki svojim gostom ponujajo stik z lokalnimi prebivalci in kmečkim življenjem. Na kmetijah se lahko spoznate s kmečkimi opravili, morda lahko opazujete domače živali in poskusite domače pridelano hrano. Nekatere izmed teh kmetij svoje mleko tudi odstopajo za namen pridelave v Blejski sir, ki spada pod znamko Izbrano z Bleda (Bled Local Selection).

Doživite

  • Na sprehodu med vasicami opazujte polja, stare kmečke hiše in cerkve.
  • Svoje misli zbistrite ob reki Savi Bohinjki.
  • Peš se odpravite do lovske koče na Taležu, kjer vas bo pričakala domača hrana in čudovit razgled.
  • Poglobite svoje znanje o čebelarjenju in čebelah v učnem čebelnjaku.

Vredno ogleda

Znamenitosti