Turno smučanje in deskanje

Veliko možnosti za vse bolj popularno turno smučanje ponujajo neokrnjene gore v neposredni bližini Bleda.

Turno smučanje v zadnjih letih dosega izredno priljubljenost. Veliko možnosti za dobro turno smuko nudijo tudi gore v neposredni bližini Bleda – Julijske Alpe in Karavanke.

 

Kam na turno smučanje?

Najbolj priljubljeno in za Bled tudi najbolj naravno izhodišče za turno smučanje je Pokljuka. Nad planoto se dviga greben, ki ponuja lepe terene za turno smučarske aktivnosti. Najbolj obiskani cilji so: planina Lipanca, Debela peč, Viševnik in Veliki Draški vrh. V Karavankah, nedaleč od Bleda, se lahko odpravite na turno smuko s Stola in Begunjščice. Zaradi strmih pobočij in večje nevarnosti snežnih plazov so ti smuki nekoliko zahtevnejši. Seveda z Bleda ni daleč tudi do drugih izhodišč za najbolj poznane turne smuke v Julijskih Alpah, kot so Komna, Fužinarske planine, skozi Krmo na Kredarico in druge.

 

Dobra predpriprava

Tudi za tovrstno rekreacijo si lahko na Bledu ali v bližnji okolici izposodite opremo. V informacijskih centrih se lahko pozanimate o trenutnih razmerah v gorah. Priporočamo vam, da najamete vodnika, ki vas bo varno pripeljal do cilja.


Doživite

Spust po zasneženih planjavah je neizmerno doživetje. Turo prilagodite vremenskim in snežnim razmeram ter vašemu znanju in izkušnjam ter se spoštljivo prepustite objemu zimske narave.