Tek na smučeh

Slikovita pokrajina in urejene proge za tek na smučeh vabijo na prijetno in navdihujočo zimsko rekreacijo.

Proge za tek na smučeh

Tek na smučeh je ena najlepših in okolju najprijaznejših oblik rekreacije. Smučarski tek doživlja preporod povsod po Evropi in tudi na Bledu predstavlja pomemben del turistične ponudbe. Tereni na ravnem in rahlo gričevnatem svetu so naravnost idealni, zato v Blejskem kotu v primeru snega v dolini urejajo proge v sami neposredni okolici kraja in s progami povezujejo okoliške vasi.

Najbolj urejeno in celovito turistično ponudbo za smučarski tek predstavlja planota Pokljuka. Blejski zimski shuttle pa vas popelje tja in nazaj. Proge so speljane po tihih gozdovih in čez obsežne visokogorske pašnike. Mreža prog za smučarski tek na Pokljuki je prikazana na več informacijskih tablah. Možna je izposoja opreme in šola smučarskega teka, ki jo vodijo izšolani inštruktorji in nekdanji aktivni smučarski tekači.

 

 

Na Rudnem Polju je obiskovalcem na voljo skoraj 6 km tekaških prog, v dobrih snežnih razmerah je urejena proga proti planini Konjšica (6 km v obe smeri) ter krožne poti za kasarno (3 in 5 km, občasno tudi 10 km). Prav tako se ureja pot proti planini Javornik (1,5 km v eno smer) ter najlepši del pokljuških prog na sami planini Javornik (krog 3 km). V najboljših razmerah so na voljo še poti od Javornika do Kranjske doline in proti Mrzlemu studencu, pa tudi na Goreljku.

Tecite

Šport, ki ga zagotovo morate izkusiti je tek na smučeh. V mrzlih zimskih dneh vas bo nedvomno ogrel in razgibal! Hkrati vam bo omogočil doživljanje Bleda in okolice na povsem nov način in iz nove perspektive.