Alpsko smučanje in deskanje

Smučišča v okolici Bleda nudijo razgibano zimsko rekreacijo alpskim smučarjem in deskarjem na snegu.

Če želite smučati ali deskati na snegu, potem je Bled idealno izhodišče, saj so številna najboljša slovenska zimska središča od tu lahko dostopna. Njegova lega zagotavlja, da lahko vsak dan preizkusite drugo smučišče.

 

 


 

 

 

Priljubljena smučišča v bližini Bleda so na Zatrniku, na planoti Pokljuka (Šport, Jelka, Viševnik), Kranjska Gora, Krvavec in Vogel nad Bohinjskim jezerom.

Smučarska karta Julijske Alpe omogoča dostop do 15 smučarskih središč v treh državah in ponuja smuko na več kot 300 km smučarskih prog in sicer na smučiščih: Soriška planina, Cerkno, Kanin/Sella Nevea, Stari vrh (Slovenija), Trbiž, Sella Nevea/Kanin, Zoncolan, Pinacavallo, Forni di Sopra, Sappada, Sauris (Italija), 3ländereck, GoldeckWeissensee in Petzen (Avstrija). Doživite

Za zahtevne smučarje in deskarje na snegu in tudi tiste, ki se z belimi strminami šele spoznavajo, je Bled odlično izhodišče. Urejena smučišča na bližnjih hribih in planinah so zagotovilo za ure in ure dobre zimske rekreacije v dnevnem in nočnem času.