Srednjeveško lokostrelstvo

Vrnite se v dobo srednjega veka in prebudite 50.000 let stari gen!

Odkrijte moč in pogum lokostrelskih junaštev in se preizkusite v veščinah streljanja z lokom, samostrelom, fračo ali metom sekire ter postanite junak svojega časa! 

Srednjeveško lokostrelstvo najdete v Veliki Zaki pred vhodom v Camping Bled. V šotoru poskrbijo za zabavo vseh obiskovalcev prečudovitega Bleda. Streljali boste na raznorazne tarče, pod budnim očesom učitelja lokostrelstva - Roberta Levstka (Robert Hood).

Izvajajo začetne in nadaljevalne tečaje lokostrelstva z eno izmed najhitrejših tehnik učenja na svetu (priporočljiva je rezervacija termina).

Na turnirju, ki ga organizirajo enkrat tedensko, boste svoje znanje lahko pokazali in se dokazali tudi drugim. Ob tem se boste zabavali in družili z ostalimi lokostrelci. Na koncu turnirja prvi trije prejmejo medalje, vsi udeleženci pa se posladkajo s pravo blejsko kremno rezino.

Lokostrelstvo je primerno za vse starosti, tako za začetnike kot prave lokostrelce.

Strelišče je odprto vsak dan in v vsakem vremenu od aprila do oktobra od 9. do 22. ure.

Druga možnost za lokostrelsko dogodivščino se nahaja v 10 km oddaljeni dolini Drage v Begunjah na Gorenjskem. Na 1,5 km dolgi gozdni trasi v objemu gora se skriva 36 3D tarč - maket živali. Parkur je odprt vse dni v letu, obvezna pa je predhodna rezervacija.