Kolesarjenje

Združite prijetno s koristnim in ogled okolice Bleda preživite (rekre)aktivno.

Po vaseh okoli Bleda

Razdalja: 23 km 
Višinska razlika: 111 m
Zahtevnost: ●○○
Čas: 1-2 h

Bled – Zasip - Sebenje– Podhom – Vintgar – Spodnje Gorje – Višelnica – Mevkuž – Zgornje Gorje – Krnica – Poljšica – Rečica - Mlino – Selo pri Bledu – Ribno – Bodešče – Koritno - Bled

Okoli središča Bleda so posejane vasice, ki imajo bogat kulturni pečat in še vedno živo kmečko življenje. Zakaj bi se samo peljali skoznje, raziščite jih in doživite košček vaškega življenja na Bledu. Vmes se lahko povzpnete še na kakšno razgledno točko in ujamete pogled na čudovito alpsko pokrajino.

Ne spreglejte 

Cerkev sv. Katarine na Homu, Soteska Vintgar, Pokljuška soteska, Poglejska cerkev, Vila Bled, Vaška središča, Kozolci, Infocenter Triglavska roža Bled

Kolesarska tura po Deželi

Razdalja: 29 km 
Višinska razlika: 277 m
Zahtevnost: ●○○
Čas: 2 h

Bled - Mlino - Selo - Ribno - Bodešče - Lancovo - Staro mestno jedro Radovljica - Lesce - Hlebce - Begunje - Zapuže - Vrba - Zabreznica - Žirovnica - Breg - Zasip - Bled

Odpravite se na izlet po Deželi in odkrijte naravno in kulturno dediščino pod Karavankami. Raziščite srednjeveško mestno jedro Radovljice, zibelko alpskih napevov Begunje in pot kulturne dediščine v Žirovnici. Ostane pa vam še mnogo drugih dobrot, ki bodo kratek kolesarski izlet spremenile v celodnevno potepanje po okolici Bleda.

Ne spreglejte 

Staro mestno jedro Radovljice, Čebelarski muzej v Radovljici, Šivčeva hiša, Gostilna in muzej Lectar, Cerkev Marije Pomagaj na Brezjah, Dvorec Drnča, Gostilna Joževec in muzej Avsenik v Begunjah, Grad Kamen v Begunjah, Sv. Peter nad Begunjami, Tovarna čokolade Gorenjska v Lescah, Alpski letalski center Lesce, Pot kulturne dediščine Žirovnica, Blejski grad.

Kolesarska pot Radovna

Razdalja: 40 km 
Višinska razlika: 700 m
Zahtevnost: ●●○
Čas: 3-4 h

Bled – Podhom - Spodnje Gorje – Zgornje Gorje – Krnica – Radovna – Krnica – Poljšica – Mala Zaka - Bled

Kolesarski izlet skozi dolino Radovne, ki leži v Triglavskem narodnem parku je relativno nezahteven in zato primeren za družine. Ob poti so številne naravne in kulturne znamenitosti, ki izlet naredijo izjemno zanimiv. Iz Bleda se odpravite proti Gorjam in se peljete v smeri Pokljuke do vasi Krnica, kjer zavijete desno in po krajšem spustu pridete do reke Radovne. Prečkate most in zavijete levo ter nadaljujete po cesti do konca doline.

Ne spreglejte 

Pokljuška soteska, Gogalova lipa, Fužine, Napoleonov kamen, Kraški izvir Lipnik, Legenda o »Ta Debevmo kamno«, Požgana Radovna, Jezerce Kreda, Psnakova žaga in mlin, Pocarjeva domačija.

Velika tura čez drn in strn

Razdalja: 85 km 
Višinska razlika: 2884 m
Zahtevnost: ●●●
Čas: 6-8 h

Bled – Spodnje Gorje – Zgornje Gorje – Zatrnik – Mrzli studenec – Gorjuše – Jereka – Bohinjska Bistrica – Nemški rovt – Dražgoše – Podblica – Jamnik – Kropa – Kamna Gorica – Lancovo – Radovljica – Lesce - Bled

Bolj zahtevni kolesarji bodo v tej celodnevni turi uživali v gozdovih planot Jelovice in Pokljuke, poleti pa morda krog podaljšali še do Bohinjskega jezera, v katerem se bodo osvežili pred drugim vzponom. Priporočamo da izlet začnete zgodaj zjutraj in se z Bleda odpravite proti Pokljuki. Na vrhu planote se na Mrzlem Studencu spustite proti Gorjušam in naprej v Bohinjsko dolino. Od tod vas čaka ponoven vzpon preko Bohinjske Bistrice in Nemškega rovta na planoto Jelovico. Izlet zaključite z vožnjo mimo Radovljice in Lesc.

Ne spreglejte 

Dolina Radovne, Pokljuška soteska, Biatlonski center na Pokljuki, Planšarski muzej v Stari Fužini,  Bohinjsko jezero, Kovaški muzej v Kropi, staro mestno jedro Radovljice, čebelarski muzej v Radovljici, Alpski letalski center Lesce, Tovarna čokolade Gorenjska v Lescah.

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.