Zlata harmonika Bled 2024

04.05.2024  /  10:00h  /  Festivalna dvorana Bled  / 

 Dodaj v koledar

©

Tradicionalno tekmovanje harmonikarjev v igranju na diatonično harmoniko - Zlata harmonika Bled 2024 bo tudi letos potekalo v živo, ogled pa bo možen tudi preko spleta. Tekmovanje Zlata harmonika Bled se vključuje v praznovanje Svetovnega dneva harmonike, ki ga od leta 2009 obeležujemo vsako leto v začetku maja. Leta 1829 je 6. maja Cyrill Demian na Dunaju patentiral prvo harmoniko.

Tekmovanje harmonikarjev bo potekalo po določenem časovnem razporedu v Festivalni dvorani na Bledu. Gledalci pa bodo tekmovanje lahko spremljali v živo v dvorani in tudi preko video povezave ter glasovali za nagrado občinstva preko SMS sporočil. Prenos tekmovanja bo potekal na naslednji povezavi: https://youtube.com/live/QBGxGluJ3xM?feature=share

Tekmovanje harmonikarjev v igranju na diatonično harmoniko Zlata harmonika Bled je hkrati predizbor za 10. državno tekmovanje v igranju na diatonično harmoniko, ki bo v mesecu novembru 2024 v organizaciji ZDHS. Tekmovanje poteka v 8. starostnih kategorijah. Na tekmovanju harmonikarji zaigrajo po eno skladbo po lastnem izboru v trajanju do 4 minute. Tekmovanje bo ocenjevala 3 do 5 članska strokovna komisija. Vsi prijavljeni harmonikarji bodo nekaj dni pred tekmovanjem prejeli časovnico tekmovanja.

Tekmovanje v igranju na diatonično harmoniko.pdf

Razpis za tekmovanje harmonikarjev v igranju na diatonično harmoniko 

Zlata harmonika Bled 2024_Razpis za tekmovanje.pdf

Rok za prijavo: 26. april 2024

Priložene prijavnice pošljite po e-pošti na naslov andreja.starman@gmail.com ali po klasični pošti na naslov Andreja Starman, Nad žago 11, 4201 Zg. Besnica.

Obvezno nakazilo kotizacije za tekmovanje v višini 35 EUR. Več informacij v razpisni dokumentaciji. 


Organizator:

Javni zavod Turizem Bled
Ljubljanska cesta 27, 4260 Bled
T.: +386 (0)4 5780 500
E.:
W.: https://www.bled.si/