Blejski vodni festival

08.06.2023 - 09.06.2023  /  Vila Bled, Jezerska promenada

BWF©BWF

Letos bo na Bledu že osmo leto zapored potekal Blejski vodni forum BWF, in sicer v Vili Bled ter na Jezerski promenadi

V forumskem delu festivala boste lahko prisluhnili aktualnim temam, povezanim z varnostjo in kakovostjo vode, o katerih bodo spregovorili mednarodni strokovnjaki. Sledila bo predstavitev mednarodnih investitorjev ter inovatorjev, za tem sledi panel, kako bodo t.i. pametna mesta v razvoju vplivala na okolje/vodo. Ob koncu programa bodo prvič podelili mednarodno nagrado European Water Awards.

Drugi dan forumskega dela se bo odprl s predavanjem Jae-Youn Ko-ja, enega največjih južnokorejskih strokovnjakov na področju pitne vode.

Blejski vodni forum je namenjen strokovni javnosti iz področij upravljanja vodnih virov, proizvajalcev in distributerjev pijač, industrije, ki v procesih uporabljajo pitno vodo ter povzročajo večje količine odpadne vode, tudi vseh, ki se ukvarjajo s čiščenjem odpadne gospodinjske in industrijske vode.

Obisk forumskega dela festivala je brezplačen, a je možen le s predhodno prijavo tukaj

Letos bo dogodek tudi prvič odprt za širšo javnost. Na Jezerski promenadi se lahko udeležite: 

Program festivala: 

Festival se bo zaključil s projekcijo filma ”Ena za reko: Zgodba Save”. Film bo predvajan v sodelovanju s Kinom Bled, in sicer v petek, 9. junija 2023 ob 21.30 na Jezerski promenadi. Projekciji bo sledil pogovor z ustvarjalci filma.

Udeležba je brezplačna. 

Več o dogodku >>


Organizator:

Zavod Blejski vodni festival
Grajska cesta 45, 4260 Bled
T.: +386 (0)30 33 17 32
E.:
W.: http://bledwf.com