Zimske počitniške delavnice

06.02.2023 - 10.02.2023  /  Infocenter Triglavska roža Bled, Medgeneracijski center Vezenine Bled, Pokljuka

©

 

Infocenter Triglavska roža Bled  

Četrtek, 9.2.2023, od 10.00 do 12.00 
ČUDOVITI SVET SEMEN  

Si predstavljate dan brez kruha? Golaž brez popra? Solato brez olja? Počitnice brez čokolade? Ne samo plodove, tudi semena rastlin zna človek dobro izkoristiti v svoj prid. Pa veste, kako semena potujejo? Katero je največje in katero najmanjše? Semena so različnih oblik, velikosti in barv. Njihova površina je lahko gladka, hrapava ali pokrita s kaveljčki. Na tokratni delavnici se bomo podali v skrivnostno čudoviti svet semen. Na koncu pa bo na plan prišla še naša umetniška žilica.  

Obvezne so prijave na ali 04 5780 205 do zasedbe prostih mest oziroma vsaj en dan pred izvedbo do 12. ure. Otroci do 6. leta starosti naj bodo v spremstvu odrasle osebe.    

 

Pokljuka  

Petek, 10.2.2023, od 10.00 do 12.30, parkirišče na Rudnem polju
SPREHOD Z RUDNEGA POLJA DO USKOVNICE  

Mlade raziskovalce vabimo na naravoslovni sprehod od Rudnega polja do koče na Uskovnici. Skupaj z naravovarstvenim nadzornikom bomo ugotavljali, ali narava pozimi res počiva in iskali sledi zimskih potepuhov.  

Zborno mesto: parkirišče na Rudnem polju ob 10.00, z Rudnega polja do Uskovnice je približno 1 uro hoje.
Vsi otroci naj bodo v spremstvu odraslih.
Možnost javnega prevoza: predlagamo, da se na Pokljuko pripeljete z Blejskim zimskim shuttle prevozom ali s prevozom na klic iz Bohinja.

Obvezne so prijave vsaj do četrtka, 9. februarja do 12. ure na: info.trb@tnp.gov.si ali 04 5780 240, ob prijavi je potrebno sporočiti, če boste uporabili brezplačni prevoz (omejena mesta za prevoz na klic).    

 

Medgeneracijski center Vezenine Bled  

Ponedeljek in torek, 6. in 7. 2.2023, od 10.00 do 13.00
FILMSKA DELAVNICA  

Na tokratni filmski delavnici bomo skupaj z ekipo Studia Slog prehodili pot od predprodukcije, kjer se boste naučili delitve vlog, scenaristike in splošne priprave na snemanje, do produkcije, kjer boste izvedeli kako se uporablja filmska oprema, postavi in osvetli snemalni set, ter koordinira snemanje. Izdelke bo potem v celoto oblikovala naša profesionalna ekipa montažerjev, tako da si jih bomo lahko skupaj ogledali na svečani premieri pred projekcijo slovenskega filma v sredo, 8. 2. 2023, ob 19:00. 

Obvezne so prijave na do zasedbe prostih mest oziroma vsaj en dan pred izvedbo do 12. ure. Delavnica je primerna za otroke, ki so stari vsaj 9 let.    

 

Ponedeljek, 6.2.2023
LEGO ROBOTIKA 

Otroci se s pomočjo Lego robotike spoznajo z računalništvom, naravoslovjem, tehnologijo in matematiko. Spodbuja sodelovanje otrok in učenje skozi realistično reševanje problemov. Otroci se bodo srečali z izzivom oziroma nalogo in nato v parih pod vodstvom mentorja sestavili dogovorjen model in ga sprogramirali.  

Delavnica bo potekala v 2 skupinah:
- od 10.00 do 11.30 za otroke stare od 6 do 10 let; 
- od 11.45 do 13.15  za otroke stare od 11 do 14 let  

Obvezne so prijave na do zasedbe prostih mest oziroma vsaj en dan pred izvedbo do 12. ure.    

 

Torek, 7.2.2023, od 16.00 dalje
GAMING, LAN PARTY  

V računalnici Medgeneracijskega centra Bled v torek, 7.2., od 16. ure naprej pripravljamo nekaj za vse navdušence nad video igrami. Vsak bo lahko s prijatelji igral svojo najljubšo igro ali pa tekmoval z obiskovalci. S sabo lahko prinesete tudi svojo opremo (miško, tipkovnico, slušalke, računalnik), v kolikor želite igrati po svojih standardih. Za vse, ki opreme nimate pa bodo tam na voljo računalniki z naloženimi igrami. Vabljeni, da tudi predlagate video igre in se nam pridružite na dogodku. Game on!

Obvezne so prijave na do zasedbe prostih mest oziroma vsaj en dan pred izvedbo do 12. ure. Delavnica je primerna za mladostnike, ki so stari vsaj 15 let.    

 

Sreda, 8.2.2022, ob 19.00
PROJEKCIJA SLOVENSKEGA FILMA  

Na slovenski kulturni praznik bo v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled potekala brezplačna projekcija slovenskega filma. Prijave niso potrebne.     

 

Petek, 10.2., od 18.00 do 22.00
VEČER NAMIZNIH IGER  

Pridružite se nam v odkrivanju različnih svetov, dogodivščin, strategij in smeha. Na voljo bo raznolik nabor sodobnih iger. Poznavanje iger ni potrebno, saj vam pravila lahko razložimo mi. Zadnja leta so namizne igre doživele preporod in nas bodo popeljale v svet zabave in dogodivščin. Dobrodošli posamezniki, pari in skupine vseh starosti. Vstop je prost! Druženje je primerno za vse starosti in norosti.

Obvezne so prijave na do zasedbe prostih mest oziroma vsaj en dan pred izvedbo do 12. ure.


Organizator:

Javni zavod Triglavski narodni park in Medgeneracijski center Vezenine Bled