Praznični koncert: Orkester Slovenske vojske in Eva Černe

15.12.2022  /  19:00h  /  Festivalna dvorana Bled

©

Dobrodošli na Prazničnem popotovanju v Festivalni dvorani! 

Nastopajoči: Orkester Slovenske vojske in Eva Černe.

Kodeks oblačenja: Varna izbira za moške je črna obleka z belo srajco in slovesno kravato, ki pa ni obvezna. Mala črna večerna obleka je sinonim za žensko koktajl obleko. (Vir: Lea Pisani, strokovnjakinja za kulturo oblačenja) 

Vstopnice po ceni 17,00 EUR so na voljo na spletni strani MojeKarte.si ali na TIC Bled (Cesta svobode 10; 045 741 122).

Več o nastopajočih:

Orkester slovenske vojske je bil ustanovljen leta 1996. Slovenska država z njim nadaljuje dolgoletno tradicijo vojaških orkestrov na Slovenskem, ki sega že v čas Marije Terezije, ko je v Ljubljani začela delovati prva stalna vojaška godba.

Danes šteje Orkester Slovenske vojske preko 50 akademsko izobraženih glasbenic in glasbenikov. Sodeluje na vseh slovesnih dogodkih Slovenske vojske, od obletnic njenih enot in zapriseg vojakov do državnih proslav in meddržavnih srečanj. Ni dogodka ali praznovanja, na katerem ne bi nastopil orkester v eni od svojih zasedb – bodisi kot véliki koncertni orkester bodisi kot protokolarni orkester, big band, pihalni ali trobilni kvintet, v revijalni ali drugi zasedbi. Poleg tega orkester sodeluje na številnih humanitarnih koncertih in prireditvah lokalnih skupnosti. Z zelo raznolikim opusom in kakovostjo svoje poustvarjalne umetnosti vedno znova ustvari občutek dovršenosti dogodkov in visoke omike, predvsem pa podobo ponosnih pripadnikov in pripadnic Slovenske vojske.

Sopranistka Eva Černe je profesionalno glasbeno kariero začela že pri 16. letih z zmago na glasbenem tekmovanju Bitka talentov. Zmaga ji je odprla vrata na številne slovenske odre, med drugim, nastop na EMI 2007, kjer se je uvrstila na drugo mesto. Na Slovenski popevki je po izboru občinstva prejela prvo nagrado festivala. V operi SNG Maribor je 2014 debitirala v operi Rusalka, v vlogi godzne vile.

S Klemenom Torkarjem redno nastopa v dveh opernih predstavah za otroke: Sneguljčica in Rdeča kapica. Leta 2016 je v produkciji muzikala Veronika Deseniška nastopila v naslovni vlogi, istega leta pa je magistrirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Maja leta 2017 pa je nastopila z do sedaj najzahtevnejšo vlogo Marije v muzikalu Moje pesmi, moje sanje. Kot profesorica petja, poučuje v glasbenem centru Černe-Avbelj.


Organizator:

Zavod za kulturo Bled
Cesta svobode 11, 4260 Bled
T.: +386 (0)45 72 97 70
E.:
W.: http://www.zavod-za-kulturo-bled.si/