Večer Jožeta Antoniča in pohod po krožni poti narodno zabavne glasbe

22.10.2022  /  09:00h  /  Lesce - Gorje

©

V letu 2019 je Jože Antonič postal častni občan občine Gorje, na njegovi hiši pa je bilo postavljeno spominsko obeležje. Takrat so se v Folklornem društvu Bled s soglasjem svojcev in občine Gorje odločili, da vsako leto v Gorjah pripravijo Večer Jožeta Antoniča. To naj bi bila narodno zabavna prireditev z različnimi nastopajočimi. Žal je v letu 2020 prireditev zaradi covida odpadla, v lanskem letu pa so jo, kljub še vedno covidnem obdobju, uspeli dokaj dobro izpeljati.

Letošnja prireditev bo v soboto, 22. oktobra 2022, ob 19. uri v telovadnici osnovne šole Gorje. Nastopili bodo ansambel Igor in zlati zvoki, Moški pevski zbor Dramlje in folklorna skupina Folklornega društva Bled. Voditeljica prireditve bo Mateja Repe.

Že dopoldne, ob 9. uri, pa bo v povezavi s »Potjo narodno zabavne glasbe po Zgornji Gorenjski« pohod od Avsenikovega spomenika v Lescah preko Bleda v Antoničeve Gorje. Na Bledu pri TNP bo prvi postanek s harmoniko in okrepčilom. Zatem se bo pot nadaljevala v Gorje, kjer bo na vaškem trgu postanek, prav tako s harmoniko in okrepčilom. Od tod pa vas bo tiste, ki ne boste preveč utrujeni od pohoda, Tomaž Bregant iz Turističnega društva Gorje, popeljal po novi tematski poti kulturne in naravne dediščine, imenovani Potepinka Gorjanka.

Prijazno vas vabimo, da se udeležite tako prireditve kot pohoda. Zagotovo bo lepo. Seveda pa upajo, da vam bo tokrat vreme za pohod bolj naklonjeno kot lansko leto. A kljub temu se jih je kar lepo število udeležilo pohoda. 

Vstopnice po ceni 10 EUR lahko dobite pri članih Folklornega društva Bled in v Turističnih društvih Gorje in Bled (Cesta svobode 10; 045 741 122).


Organizator:

Folklorno društvo Bled
Pungart 6, 4260 Bled
T.: +386 (0)41 77 42 56
E.:
W.: https://www.facebook.com/fdBled/